Skip to main content
29 February 2024 07:59

Το νέο χαρτοφυλάκιο της Lenovo στην MWC

Στην έκθεση MWC 2024, η Lenovo παρουσιάζει το πιο πρόσφατο χαρτοφυλάκιό της με ειδικά κατασκευασμένες συσκευές τεχνητής νοημοσύνης, λογισμικό και λύσεις υποδομής και παράλληλα, δύο συσκευές proof of concept που έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα στον παραδοσιακό σχεδιασμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και smartphone. Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης το μέλλον της υβριδικής τεχνητής νοημοσύνης που θα τροφοδοτεί πολλαπλές συσκευές, λογισμικό και υπηρεσίες για περισσότερη εξατομίκευση και συνεργασία.

Επανακαθορίζοντας τα όρια σχεδιασμού με φουτουριστικές proof of concept συσκευές: Αρχικά, παρουσιάστηκε το πιο πρόσφατο πρωτοποριακό proof of concept της Lenovo, το Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop, το οποίο φέρνει επανάσταση στην εμπειρία αλληλεπίδρασης και δημιουργίας με τη διάφανη οθόνη Micro-LED 17,3 ιντσών. Με οθόνη χωρίς περίγραμμα, διαφανή περιοχή πληκτρολογίου και βάση που μοιάζει να «αιωρείται», το ThinkBook Transparent Display Laptop αποπνέει αβίαστα μια αίσθηση απλότητας και υψηλής τεχνολογίας, αναβαθμίζοντας τη συνολική εμπειρία του χρήστη.

Το laptop αυτό φέρνει τον έξυπνο συνδυασμό του εικονικού και του πραγματικού. Βασισμένη στη δύναμη του Artificial Intelligence Generated Content (AIGC), η διάφανη οθόνη του ανοίγει νέους δρόμους για συνεργασία και παραγωγικότητα, επιτρέποντας την αλληλεπίδραση με αντικείμενα και την παράλληλη διαχείριση ψηφιακών πληροφοριών, για τη δημιουργία μοναδικού περιεχομένου από τον χρήστη. Παράλληλα, η διαφάνειά του τού επιτρέπει να ενσωματώνεται αβίαστα στο περιβάλλον του. Οι χρήστες μπορούν να εναλλάσσουν απρόσκοπτα τη χρήση του πληκτρολογίου και του πίνακα σχεδίασης με τη γραφίδα, ξεκλειδώνοντας νέα επίπεδα δημιουργικής απόδοσης. Η τεχνητή νοημοσύνη, σε συνδυασμό με τις διαφανείς οθόνες θα ανοίξουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με δεδομένα και εφαρμογές, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης νέων χαρακτηριστικών και παραγόντων μορφής (form factors). Αυτή η proof of concept συσκευή φέρνει μια φουτουριστική προοπτική για υπολογιστές με AI, συνδυάζοντας το ψηφιακό και το φυσικό περιβάλλον και μπορεί να βελτιώσει τις εμπειρίες των χρηστών με τρόπους που δεν έχετε καν φανταστεί.

Μια νέα γενιά υπολογιστών AI για επιχειρήσεις: Παρουσιάστηκε επίσης η τελευταία γενιά επαγγελματικών laptop από τη Lenovo – τα ThinkPad T14 i Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 και ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4. Όλα τους τροφοδοτούνται από τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές Intel Core Ultra με Intel vPro® (σε επιλεγμένα μοντέλα) και Windows 11, ενώ προσφέρουν ένα ευρύ οικοσύστημα λύσεων σε harware και software τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει βελτιωμένα επίπεδα ασφάλειας, απόδοσης ισχύος και πραγματικά καθηλωτικές εμπειρίες.

Smart Connect – Απρόσκοπτη απλοποίηση μέσω ενός ενοποιημένου οικοσυστήματος: Η Lenovo και η Motorola παρουσίασαν επίσης το Smart Connect, μια λύση λογισμικού που ενοποιεί τα ψηφιακά οικοσυστήματα για να δημιουργήσει μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης πολλαπλών συσκευών. Το Smart Connect ξεκλειδώνει τη συνεργασία ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές για να μεγιστοποιήσει την παραγωγικότητα, ενώ επιτρέπει στις συσκευές να μοιράζονται τόσο τις δυνατότητές τους, όσο και τη διαχείριση δεδομένων. Με το Smart Connect, οι χρήστες μπορούν να εναλλάσσουν εργασίες μεταξύ υπολογιστή, τηλεφώνου και tablet, απολαμβάνοντας απρόσκοπτη και ασφαλή κοινή χρήση αρχείων, και παράλληλα, να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές για κινητά στον υπολογιστή τους.

Φέρνοντας εφαρμογές AI στο Edge σε κλίμακα: Η εταιρεία ανακοίνωσε την επόμενη γενιά ολοκληρωμένων λύσεων Integrated Edge AI Solutions for Telco, που βοηθά τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων στο Edge για νέες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε κλίμακα, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας. Οι καινοτομίες αυτές αποτελούν μέρος μιας ολοκληρωμένης σειράς λύσεων υβριδικής τεχνητής νοημοσύνης pocket-to-cloud της Lenovo, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιήσουν την πορεία προς τον έξυπνο μετασχηματισμό σε όλους τους κλάδους, ενώ ήδη προσελκύουν νέες συνεργασίες με κορυφαίους πελάτες, όπως η Telefonica, που ξεκλειδώνουν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης από οπουδήποτε, σε πραγματικό χρόνο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ