Skip to main content
1 February 2024 07:53

Το Ιράν φέρεται να σχετίζεται με κυβερνοεγκλήματα

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι στρατιωτικές υπηρεσίες του Ιράν, συνδέονται πιθανότατα με παράνομες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν δυτικές χώρες.

Μια σειρά πολυετών διαρροών και προσπαθειών doxxing υπό την καθοδήγηση αντι-ιρανικών χακτιβιστών και δικτύων αντιφρονούντων αποκάλυψε ένα περίπλοκο δίκτυο οντοτήτων που συνδέονται με το Σώμα Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) και εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις και εκστρατείες χειραγώγησης πληροφοριών.

Ο αναλυτής απειλών στον κυβερνοχώρο, Recorded Future, παρουσίασε ορισμένα από τα ευρήματα σε μια νέα έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2024. Όπως διαπιστώθηκε, τουλάχιστον τέσσερις μυστικές και στρατιωτικές οργανώσεις που συνδέονται με το IRGC εμπλέκονται ενεργά με ομάδες που λειτουργούν εργολαβικά αναλαμβάνοντας την εκτέλεση πράξεων στον κυβερνοχώρο.

Οι διαρροές που αναλύθηκαν από την Recorded Future δείχνουν ότι οι υπηρεσίες αυτές διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις με τέτοιες ομάδες που έχουν έδρα το Ιράν. Τα δημόσια αρχεία υποδεικνύουν, επίσης, έναν συνεχώς αυξανόμενο ιστό εικονικών εταιρειών που από πίσω τους βρίσκονται άτομα που ενδέχεται να συνεργάζονται στενά με διάφορους κλάδους του IRGC.

Τεύχος 439

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ