Skip to main content
26 February 2024 07:45

Το ΕΒΕΑ στην επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία

Στην επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία (Νέο Δελχί, Βομβάη, Μπανγκαλόρ), στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία, συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΕΒΕΑ. Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και το Μέλος Δ.Ε. και Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης των Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ, κα Μαρία Αρβανιτοπούλου.

Μιλώντας για τις δράσεις του ΕΒΕΑ που στοχεύουν στην ενίσχυση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων, η κα Εφραίμογλου τόνισε ότι εδώ και τρεις δεκαετίες το ΕΒΕΑ εργάζεται συστηματικά για τη δικτύωση και τη συνεργασία του με επιχειρηματικούς φορείς της Ινδίας. Αναφερόμενη σε νέες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ ινδικών και ελληνικών επιχειρήσεων, η κα Εφραίμογλου επεσήμανε ότι η Ινδία μπορεί να επωφεληθεί από τομείς όπως το λιανικό εμπόριο, τα τρόφιμα, η ναυτιλία και ο ναυπηγικός κλάδος, όπου η Ελλάδα και οι ελληνικές επιχειρήσεις διαθέτουν σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Αντίστοιχα, η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από τα επιτεύγματα της Ινδίας στην τεχνολογία, την πράσινη ενέργεια και την αλυσίδα εφοδιασμού. Και για τις δύο χώρες παρουσιάζονται τεράστιες ευκαιρίες στον τουρισμό, καθώς και στη δημιουργία οικοσυστημάτων για νεοφυείς επιχειρήσεις.

«Η σημερινή υπογραφή της ανανέωσης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου μας και της Ομοσπονδίας Ινδικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων είναι ένα ακόμη βήμα για την επέκταση των διμερών οικονομικών σχέσεων, που επιβεβαιώνει και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για τη μεταξύ μας συνεργασία», είπε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Ομοσπονδίας Ινδικών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Τεύχος 456

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ