Skip to main content
15 November 2022 07:49

Τεράστια πτώση της χρηματιστηριακής αξίας της Amazon

Αρνητική πρωτιά κατέγραψε η Amazon, καθώς παρότι δεν είναι η μόνη εταιρεία που βλέπει τη χρηματιστηριακή της αξία να πέφτει αισθητά, έγινε η πρώτη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία που χάνει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Συγκεκριμένα, η αξία της Amazon έπεσε στα 879 δισεκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη, από το ανώτατο όριο των 1,88 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 2021.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η διοίκηση της Amazon επεξεργάζεται τρόπους να καλύψει το κενό μέσω της αναστολής ή ακόμα και της εξάλειψης έργων που θεωρεί μη επικερδή. Ακόμα έχει ανακοινώσει πάγωμα των προσλήψεων, ενώ οι επανατοποθετήσεις εργαζομένων είναι συνεχείς.

Η Amazon, «παρέα» με άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς βιώνουν τον αντίκτυπο της κλονισμένης οικονομίας, αλλά και της επιστροφής στη ζωή εκτός σπιτιού μετά τα πολύμηνα lockdown εξαιτίας της πανδημίας. Η Meta, που είχε φτάσει λίγο πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία τον Αύγουστο του 2021, έκλεισε σε μόλις 300 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, ενώ αντίστοιχα η Microsoft που είχε κορυφωθεί σε περίπου 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, την Παρασκευή έκλεισε στα 1,84 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τεύχος 172

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ