Skip to main content
16 February 2024 07:51

Τεράστια ποσά χάνουν οι επιχειρήσεις του Η.Β. από παραβιάσεις ασφαλείας

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο βρετανικές επιχειρήσεις εκτέθηκαν πέρυσι σε ενεργό κίνδυνο από παράγοντες απειλής, με αποτέλεσμα να τους κοστίσουν περισσότερα από 31,5 δισεκατομμύρια λίρες (40 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με νέα στοιχεία που φέρνει ο επιχειρηματικός πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου Beaming. Η εταιρεία διεξήγαγε έρευνα σε 500 επιχειρηματίες σχετικά με τις παραβιάσεις ασφαλείας που επηρέασαν τον οργανισμό τους το 2023, συμπεριλαμβανομένου του κόστους διαχείρισης κάθε περιστατικού. Αυτό περιελάβανε την ανάκτηση δεδομένων, την αντικατάσταση περιουσιακών στοιχείων και ανθρώπων πληροφορικής, τη διακοπή εργασιών, την απώλεια επιχειρήσεων και τις κανονιστικές κυρώσεις.

Η έκθεση που προέκυψε, Price of Insecurity: The Cost of Business Cybercrime in 2023, αποκάλυψε ότι το συνολικό κόστος των παραβιάσεων έχει αυξηθεί κατά 138 % από το 2019, όταν η συνολική «ζημιά» ανερχόταν στα 12,8 δισ. λίρες. Ακόμα, η έκθεση υποστήριξε ότι πάνω από το ένα τέταρτο (27%) των βρετανικών επιχειρήσεων αναμένεται να πέσουν θύματα ηλεκτρονικού εγκλήματος το 2023 με μέσο κόστος ανά επιχείρηση 5.500 λίρες.

Βέβαια, τα ποσοστά εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο για τις μεγαλύτερες (250+ υπάλληλοι) στην πραγματικότητα μειώθηκαν. Τα αντίστοιχα ποσοστά αυξήθηκαν σε όλα τα τμήματα των ΜμΕ. Οι μικρές επιχειρήσεις (11-50) παρουσίασαν την πιο απότομη αύξηση θυμάτων (42%) και κόστους (396%) μεταξύ 2019 και 2023. «Ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις αποδεικνύονται πιο ανθεκτικές στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο, το κόστος των παραβιάσεων εκτοξεύεται και οι ΜμΕ πλήττονται περισσότερο από ποτέ», υποστήριξε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Beaming, Sonia Blizzard. 

Οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών φαίνεται να έχουν αυξήσει τις επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια, με τις περισσότερες να παρέχουν πλέον εκπαίδευση στους υπαλλήλους και να υιοθετούν εργαλεία όπως περιμετρικά τείχη προστασίας του δικτύου, site-to-site VPN και συσκευές ενοποιημένης διαχείρισης απειλών (UTM).

Τεύχος 450

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ