Skip to main content
17 November 2022 07:49

Τεράστια η ζημιά για τους αγοραστές Bitcoin

Του Χρίστου Κρανάκη

Λίγα χρόνια μετά τη φρενίτιδα που ακολουθούσε ό,τι σχετιζόταν με την αγορά των Bitcoin, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι απέγιναν όλοι εκείνοι που μπήκαν στο παιχνίδι και επένδυσαν σε Bitcoin.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Bank of International Settlements (BIS) λοιπόν, υπολογίζεται πως κάπου μεταξύ 73%-81% των λιανικών αγοραστών Bitcoin εικάζεται πως έχουν βγει χαμένοι από την επένδυσή τους. Η έρευνα βασίστηκε σε μια βάση δεδομένων από τις καθημερινές συναλλαγές λιανικών επενδυτών σε 95 χώρες μεταξύ 2015 και 2022.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το ποσοστό αυτών των χρηστών πιθανότατα έχουν χάσει χρήματα από τις επενδύσεις τους σε κρυπτονομίσματα, ενώ διαπιστώνεται η τάση που θέλουν τους μικρότερους αγοραστές να αυξάνονται, όταν η τιμή του bitcoin ανεβαίνει, με τους μεγαλύτερους κατόχους να πωλούν ακριβώς την ίδια στιγμή.

Το μεγάλο ερώτημα που γεννάτε είναι γιατί οι μικροεπενδυτές συνεχίζουν να συμμετέχουν σε ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin, αφού η συντριπτική πλειονότητά τους χάνει λεφτά; Αν μάλιστα, αναλογιστούμε ότι – σύμφωνα με τα δεδομένα της υπάρχουσας έρευνας τουλάχιστον – είναι πιο «ασφαλές» πιθανολογικά να κερδίσει κανείς στο καζίνο παίζοντας βασική στρατηγική Blackjack, το ερώτημα μετατρέπεται σε μυστήριο.

Τεύχος 174

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ