Skip to main content
24 November 2022 07:46

Τα 155,90 δισ. δολάρια θα φτάσει η αγορά Edge Computing έως το 2030

Του Στάθη Ασπιώτη

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς Edge Computing προβλέπεται να φτάσει τα 155,90 δισ. δολάρια έως το 2030, με παράλληλη καταγραφή CAGR 38,9% από το 2022 έως το 2030. Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στο περιβάλλον Edge αναμένεται να προωθήσει την επέκταση της αγοράς. Ένα σύστημα Edge AI μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο.

Αυτά αναφέρει έρευνα της Million Insights, της οποίας τα κύρια σημεία είναι τα παρακάτω:

• Το ξέσπασμα της COVID-19 έχει ενισχύσει τη χρήση υπολογιστών αιχμής και κέντρων δεδομένων, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δίνουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη της υποδομής επικοινωνιών.

• Το τμήμα hardware απέκτησε σημαντικό μερίδιο εσόδων το 2021 λόγω του αυξανόμενου αριθμού συσκευών IIoT και IoT. Οι διακομιστές Edge Cloud πρέπει να διαθέτουν ισχυρούς δρομολογητές που είναι ευέλικτοι και ικανοί να χειρίζονται έναν όγκο εισερχόμενης κίνησης διατηρώντας παράλληλα χαμηλό λανθάνοντα χρόνο.

• Το τμήμα εφαρμογών Industrial Internet of Things (IIoT) κυριάρχησε στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών αιχμής το 2021 λόγω της αχαλίνωτης ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και της εμφάνισης της βιομηχανίας 4.0.

• Με βάση τον κλάδο της βιομηχανίας, ο τομέας ενέργειας και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αντιπροσώπευε μερίδιο εσόδων άνω του 15% το 2021 ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης υιοθέτησης έξυπνων δικτύων που επιβάλλουν το device edge infrastructure.

• Εγκαθίστανται έξυπνα δίκτυα για να βοηθήσουν την εναλλακτική παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως η αιολική και η ηλιακή. Τα έξυπνα δίκτυα βελτιώνουν τις λειτουργικές επιδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης έξυπνων συσκευών, του έλεγχου της κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο και της υποστήριξης της παραγωγής ενέργειας από διάσπαρτες ανανεώσιμες πηγές.

• Γεωγραφικά, η περιοχή Ασία-Ειρηνικός κατείχε σημαντικό μερίδιο αγοράς λόγω της ευρείας ανάπτυξης των οικοσυστημάτων συνδεδεμένων συσκευών σε χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα.

Τεύχος 179

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ