Skip to main content
10 May 2023 06:45

Τα οικονομικά μεγέθη πρώτου τριμήνου του Ομίλου Profile

Ο Όμιλος Profile παρουσίασε πριν λίγες ημέρες στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης αναλυτών και θεσμικών επενδυτών, τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2022, τις εκτιμήσεις για το 1ο τρίμηνο του 2023, τα προσεχή επενδυτικά σχέδια, καθώς και την εικόνα των διεθνών δραστηριοτήτων του, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των συνολικών πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η ανοδική πορεία των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου, ως αποτέλεσμα της διεθνοποίησης, της συστηματικής επένδυσης σε ανάπτυξη λογισμικού, αλλά και της ευρύτερης αναδιοργάνωσης του, με ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός συνόρων.

Βασικά οικονομικά μεγέθη για το 2022

Σε ενοποιημένο επίπεδο από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (εξαιρώντας τον επιχειρηματικό κλάδο του Ticketing, ο οποίος μεταβιβάσθηκε το 2022), ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Profile παρουσίασε αύξηση 30% και ανήλθε σε 25,0 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εξωστρέφεια του Ομίλου με νέες υλοποιήσεις έργων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική, καθώς ο Όμιλος διαθέτει πλέον παρουσία σε 48 χώρες.

Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 6,20 εκατ. ευρώ έναντι 5,15 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ το περιθώριο EBITDA διατηρήθηκε στα ικανοποιητικά επίπεδα του 26%, γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη συνεισφορά των προϊόντων ιδίας ανάπτυξης, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 95% του κύκλου εργασιών. Τα Κέρδη μετά Φόρων αυξήθηκαν κατά 60%, σε 3,27 εκατ. ευρώ από 2,04 εκατ. ευρώ.

Η ισχυρή κερδοφορία δίνει τη δυνατότητα σημαντικών επενδύσεων σε Έρευνα και Ανάπτυξη, προκειμένου τα προϊόντα να διατηρούνται στην αιχμή της τεχνολογίας και να καλύπτουν τις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών.

Προοπτική του Ομίλου για το 2023

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εμφάνισε άνοδο κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και εκτιμάται ότι για το σύνολο του έτους θα αυξηθεί περαιτέρω.

Οι συνεχείς και επιτυχημένες επενδύσεις του Ομίλου σε νέα προϊόντα του χρηματοοικονομικού τομέα καθιστούν τη διοίκηση αισιόδοξη για το τρέχον έτος.

Τεύχος 281

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ