Skip to main content
16 January 2023 06:45

Τα νέα προϊόντα της HP που παρουσιάστηκαν στη CES 2023 

Του Χρίστου Κρανάκη

Τον Δεκέμβρη, η Hewlett-Packard παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου για τα ειδησεογραφικά
μέσα, αναφορικά με τα προϊόντα και τις λύσεις που θα παρουσιάσει στη διεθνή έκθεση CES 2023. Μιας
και η ώρα της έκθεσης έχει φτάσει για τα καλά, ήρθε η ώρα για την εταιρεία να παρουσιάσει λεπτομερώς το σκεπτικό της γύρω από τα νέα λανσαρίσματά της και τα τεχνικά/εμπορικά χαρακτηριστικά αυτών.

Κινητήριος δύναμη για την Hewlett-Packard, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, ήταν η θέληση για παροχή αξιόπιστων προτάσεων προς τους καταναλωτές όσον αφορά στον υβριδικό τρόπο ζωής που καλπάζει στις μέρες μας. Τα νέα προϊόντα της εταιρείας στοχεύουν στο να απαλλάξουν το καταναλωτικό κοινό (και ειδικά τους επαγγελματίες) από τις δυσκολίες του υβριδικού τρόπου ζωής και να εξισορροπήσουν ανάμεσα στη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητα.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα πλέον δυνατά «κομμάτια» του νέου καταλόγου προϊόντων της HP.

HP Dragonfly Pro για ελεύθερους επαγγελματίες

Το νέο Chromebook (laptop που τρέχει με λογισμικό ChromeOS) έρχεται να καλύψει πρώτα και κύρια τις ανάγκες των ελεύθερων επαγγελματιών. Σύμφωνα με τα όσα επεξεργάστηκε η ομάδα της HP, η κοινότητα των ελεύθερων επαγγελματιών – που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά – αναζητά τεχνολογία με την απαιτούμενη ισχύ για multitasking και βαρύ φόρτο εργασίας σε συνδυασμό με ενσωματωμένη υποστήριξη και υπηρεσίες για μια πιο ήρεμη εργασιακή καθημερινότητα. Με βάση αυτά, το νέο HP Dragonfly Pro συμβάλλει στη μείωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι χρήστες και προσφέρει εμπειρίες που έχουν μέγιστη σημασία, όπως ισχυρό ήχο, κάμερα και οθόνη αφής, μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, 24ωρη live υποστήριξη και υπηρεσίες concierge για αβίαστη παραγωγικότητα.
Το Chromebook Dragonfly Pro έχει σχεδιαστεί για άτομα που είναι συνεχώς συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, θέλουν μια εύχρηστη συσκευή με κορυφαία χαρακτηριστικά και σχεδιασμό και καταναλώνουν ποικίλο περιεχόμενο οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Αυτή η συσκευή 14 ιντσών είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει όλα με σκοπό την παροχή της καλύτερης δυνατής επίδοσης, με παγκόσμια πρωτιά μπροστινής κάμερας 8MP σε ένα Chromebook clamshell, με την πιο φωτεινή οθόνη αφής σε Chromebook, ώστε το περιεχόμενό σας να φαίνεται καλύτερα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο ή κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης μέρας. Είναι επίσης πιστοποιημένο με Intel® Evo™ για γρήγορες επιδόσεις, συνδεσιμότητα και φόρτιση, ενώ επιτρέπει την απρόσκοπτη σύζευξη μεταξύ του τηλεφώνου και της συσκευής σας.

Το νέο HP Dragonfly Pro σχεδιάστηκε από κοινού με την AMD, χρησιμοποιώντας το πλαίσιο της
προσαρμοζόμενης πλατφόρμας διαχείρισης της εταιρείας, το οποίο βελτιστοποιεί τις επιδόσεις σε πραγματικές συνθήκες παραγωγικότητας. Αυτή είναι επίσης η πρώτη συσκευή HP που διαθέτει πρόσβαση με ένα άγγιγμα στην 24ωρη live υποστήριξη concierge της HP μέσω ενός από τα τέσσερα hot keys της συσκευής. Το πλήκτρο Control Center επιτρέπει τη γρήγορη πρόσβαση στις πιο συνήθεις ρυθμίσεις της συσκευής. Πρόκειται για ένα πλήκτρο άμεσης πρόσβασης στην κάμερα, που επιτρέπει σε κάθε χρήστη να προσαρμόσει εύκολα τις ρυθμίσεις της. Το τέταρτο πλήκτρο μπορεί να προσαρμοστεί από τον χρήστη για να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της ροής εργασίας ή στην απλή πλοήγηση.

Καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσπαθούν να βρουν τρόπους να υιοθετήσουν και να
ενσωματώσουν βιώσιμες πρακτικές στην εργασία τους, και οι δύο συσκευές είναι πιστοποιημένες με
EPEAT® Gold στις ΗΠΑ, αξιοποιώντας ανακυκλωμένα μέταλλα και πλαστικά, καθώς και ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Τέλος, το HP Dragonfly Pro Chromebook έχει ενσωματωμένη μπροστινή κάμερα 8MP και φωτεινή οθόνη αφής 1.200nit, ιδανική για βιντεοκλήσεις ή προβολή μιας ταινίας στο σκοτάδι.

https://www.youtube.com/watch?v=enwCeLIAfcc&t=14s

Νέα Notebook για τηλεργασία

H εξ αποστάσεως εργασία έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα του σύγχρονου εργαζομένου.
Σύμφωνα με την HP, πολλά εργασιακά γραφεία δεν αποτελούν ελκυστικό χώρο για τους υπαλλήλους,
εξαιτίας του ξεπερασμένου τεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτουν. Με τα νέα μοντέλα Νotebook, η
εταιρεία ευελπιστεί να παρέχει ασφάλεια, σιγουριά και παραγωγικότητα στον/στην εργαζόμενο/η από
όπου και αν δουλεύει.

Τα HP Dragonfly G4, HP EliteBook 1040 G10 και το HP Elite x360 1040 G10 είναι ειδικά σχεδιασμένα για
στελέχη επιχειρήσεων που χρειάζονται προϊόντα υψηλών επιδόσεων, συνδεσιμότητας και ασφάλειας.
Ενισχυμένα από το HP Presence, τα HP Dragonfly G4, HP EliteBook 1040 G10 και HP Elite x360 1040 G10
προσφέρουν πιο ουσιαστικές εμπειρίες συνεργασίας με νέες καινοτομίες ιδανικές για τις τηλεδιασκέψεις στο πλαίσιο της υβριδικής εργασίας.

Αυτές περιλαμβάνουν:
Multi-Camera Experience, η οποία υποστηρίζει διπλή ροή video και εναλλαγή καμερών, ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να δείχνουν τα πρόσωπά τους, ένα αντικείμενο ή έναν πίνακα ταυτόχρονα, picture-in- picture ή side-by-side. Οι νέοι υπολογιστές είναι τα πρώτα επαγγελματικά notebooks στον κόσμο που υποστηρίζουν την ταυτόχρονη χρήση δύο καμερών.
Auto Camera Select, η οποία χρησιμοποιεί έξυπνη ανίχνευση προσώπου για να αναγνωρίζει ποια κάμερα κοιτάζει ο χρήστης, ώστε να μην διακόπτεται η οπτική επαφή με τους συνομιλητές.
HP Keystone Correction, το οποίο διευκολύνει την κοινή χρήση ενός πίνακα ή ενός εγγράφου, περικόπτοντας και εξομαλύνοντας αυτόματα τις εικόνες από το feed της κάμερας με ένα μόνο click. HP Be Right Back, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν το feed του video σε ακίνητη εικόνα χωρίς να διακόπτουν τις συσκέψεις όταν χρειάζονται ένα διάλειμμα.

Οι χρήστες χρησιμοποιούν τη συσκευή κατά τη διάρκεια της ημέρας με συγκεκριμένο τρόπο, γι’ αυτό και οι νέες λειτουργίες βοηθούν στην έξυπνη βελτιστοποίηση των επιδόσεων και της κατανάλωσης ενέργειας:
Το Intelligent Hibernate μαθαίνει τα μοτίβα χρήσης του υπολογιστή, ώστε η συσκευή να μεταβαίνει
αυτόματα σε κατάσταση αδρανοποίησης, για να ελαχιστοποιήσει τη χρήση της μπαταρίας στο τέλος της εργάσιμης ημέρας. Με την πάροδο του χρόνου, ο υπολογιστής μπορεί τελικά να προβλέψει πότε ένας χρήστης χρησιμοποιεί συνήθως τη συσκευή την επόμενη ημέρα και να μεταβεί σε κατάσταση αναμονής για άμεση ενεργοποίηση.

Το Smart Sense βελτιστοποιεί τη θερμική απόδοση του υπολογιστή, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να μαθαίνει και να προσαρμόζεται στα μοτίβα χρήσης του υπολογιστή. Το αποτέλεσμα είναι ένα αθόρυβο laptop χωρίς περιστατικά υπερθέρμανσης.

https://www.youtube.com/watch?v=iKvbKMp62uw

Νέες και εξελιγμένες οθόνες

Για μια ολιστική προσέγγιση στην υβριδική εργασία, η HP ανακοίνωσε νέες σειρές αναβαθμισμένων
οθονών για την εξασφάλιση της ανώτερης παραγωγικότητας εντός και εκτός γραφείου. Με οθόνες που κυμαίνονται από 21,5 έως 44,5 ίντσες, τα HP E-Series G5 Monitors προσφέρουν ποικιλία επιλογών, που βοηθούν τους υβριδικούς εργαζόμενους να παραμένουν συγκεντρωμένοι και συνδεδεμένοι. Διαθέτουν ανάλυση 4K σε επιλεγμένα μοντέλα, κυρτών και ultrawide monitors, 99% sRGB και ταιριαστά εξαρτήματα.

Οι χρήστες μπορούν να εργάζονται άνετα με το HP Eye Ease για τη μείωση της έκθεσης στο μπλε φως, ενώ ένας αισθητήρας φωτός περιβάλλοντος ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης. Το HP E45c G5 είναι το πρώτο παγκοσμίως super ultrawide dual QHD curved monitor 45 ιντσών και επιτρέπει την αντικατάσταση δύο monitors QHD 24 ιντσών με ένα τεράστιο monitor 44,5 ιντσών, χάρη στη νέα λειτουργία Virtual Dual Display.

Για εργαζόμενους από το σπίτι, μαθητές και χρήστες ψυχαγωγίας, τα HP M24h και M27h FHD Monitors
αναβαθμίζουν τις οικιακές ρυθμίσεις με βελτιωμένη εργονομία, ώστε οι χρήστες να βρίσκουν την ιδανική στάση και γωνία θέασης, και να αισθάνονται πάντα καλά. Αξίζει να σημειωθεί, πως η σειρά HP E-Series G5 Monitors είναι η πρώτη στον κόσμο με οδηγό άνετης ρύθμισης μέσω του ενσωματωμένου λογισμικού οθόνης. Ανεβάζουν την παραγωγικότητα στο επόμενο επίπεδο με μεγάλες οθόνης, υψηλές αναλύσεις και βελτιωμένη άνεση, ενώ παράλληλα είναι σχεδιασμένα για βιωσιμότητα.

Εξαρτήματα ήχου και εικόνας:

Με βάση την τεχνολογία ήχου της Poly, η HP παρουσίασε τη σειρά ασύρματων ακουστικών Poly Voyager Free 60 Series εξειδικευμένα στον υβριδικό τρόπο ζωής. Τα Poly Voyager Free 60 Series παρέχουν έως και πέντε ώρες ομιλίας με προσαρμοστική ενεργή λειτουργία ακύρωσης θορύβου (ANC) και τεχνολογία WindSmart για να αποκλείονται οι ενοχλητικοί θόρυβοι από το εξωτερικό περιβάλλον. Η τυπική έκδοση περιλαμβάνει μια θήκη φόρτισης που προσφέρει 10 επιπλέον ώρες χρόνου ομιλίας, ενώ τα Poly Voyager Free 60+ συνοδεύονται από μια έξυπνη θήκη φόρτισης. Η έξυπνη θήκη φόρτισης διαθέτει οθόνη αφής OLED με εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες έντασης ήχου και γρήγορη εικόνα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και της κατάστασης κλήσεων. Διαθέτει επίσης αναλογική είσοδο 3,5mm, ιδανική για συστήματα ψυχαγωγίας εν πτήση. Τα ασύρματα ακουστικά διατίθενται σε χρώμα carbon black ή white sand και διαθέτουν κομψή, μοντέρνα σχεδίαση για άνεση και ευελιξία όλη την ημέρα. Με την εφαρμογή Poly Lens Mobile App, οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύουν τις ρυθμίσεις της συσκευής Poly, ενώ οι ομάδες πληροφορικής μπορούν να διαχειρίζονται και να λαμβάνουν πληροφορίες.


https://www.youtube.com/watch?v=0YJ2Uv5X-3Q&t=12s

Η webcam HP 620/625 FHD βοηθά τους χρήστες να φαίνονται και να ακούγονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. H FHD 1080p webcam πιστοποιημένη με Zoom, διαθέτει δύο μικρόφωνα με μείωση θορύβου, ρυθμιζόμενο οπτικό πεδίο και λειτουργίες video, όπως αυτόματη εστίαση, AI καδράρισμα προσώπου και βελτίωση φωτισμού φόντου. Για εύκολες, γρήγορες και ασφαλείς συνδέσεις, η κάμερα εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο δευτερολέπτων με τη συμβατότητα αναγνώρισης προσώπου Windows Hello. Η κάμερα καταγράφει κάθε γωνία με περιστροφή 360 μοιρών και κλίση 90 μοιρών για επιπλέον ευελιξία. Ακόμα, παρέχει εύκολη σύνδεση με την αναγνώριση προσώπου Windows Hello.

Μείωση ανθρακικού αποτυπώματος
Τέλος, το προσωπικό της HP εστίασε στις νέες υπηρεσίες HP Carbon Neutral Computing, οι οποίες
βοηθούν τις επιχειρήσεις να οδηγηθούν σε ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με δύο επιλογές αντιστάθμισης του αποτυπώματος των επιλέξιμων επαγγελματικών υπολογιστών HP.

Πλέον, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να αντισταθμίσουν τον άνθρακα που εκπέμπεται κατά την παραγωγή και την παράδοση του συστήματος ή μέσω ολόκληρου του κύκλου ζωής της συσκευής, ώστε οι υπολογιστές τους να παραμένουν ουδέτεροι ως προς τον άνθρακα μέχρι το τέλος της χρήσης τους. Η HP ενσωματώνει υψηλής ποιότητας αντισταθμίσεις άνθρακα σε κάθε συσκευή, από την κατασκευή του προϊόντος έως την χρήση του καθημερινά από τους χρήστες, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιταχύνουν τους στόχους τους για ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα.

Τεύχος 206

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ