Skip to main content
20 September 2022 06:50

Τα κορυφαία κακόβουλα λογισμικά για κινητά

Το τμήμα Threat Intelligence της Check Point Research δημοσίευσε τον πλέον πρόσφατο Παγκόσμιο Δείκτη Απειλών (Global Threat Index) για τον Αύγουστο του 2022.

Τα τρία πιο διαδεδομένα κακόβουλα λογισμικά για κινητά σύμφωνα με τον Δείκτη είναι το AlienBot, το Anubis και το Joker.

Το AlienBot είναι ένα τραπεζικό Trojan για Android, που πωλείται υπόγεια ως Malware-as-a-Service (MaaS). Υποστηρίζει keylogging, δυναμικές επικαλύψεις για κλοπή διαπιστευτηρίων, καθώς και συλλογή SMS για παράκαμψη του 2FA. Επιπλέον δυνατότητες απομακρυσμένου ελέγχου παρέχονται με τη χρήση μιας μονάδας TeamViewer.

Το Anubis είναι ένα κακόβουλο τραπεζικό Trojan που έχει σχεδιαστεί για κινητά τηλέφωνα Android. Από τότε που εντοπίστηκε αρχικά, έχει αποκτήσει πρόσθετες λειτουργίες, όπως λειτουργίες Remote Access Trojan (RAT), δυνατότητες keylogger και καταγραφής ήχου, καθώς και διάφορες λειτουργίες ransomware. Έχει εντοπιστεί σε εκατοντάδες διαφορετικές εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Google Store.

Τέλος, το Joker είναι ένα κατασκοπευτικό λογισμικό Android στο Google Play, σχεδιασμένο να κλέβει μηνύματα SMS, λίστες επαφών και πληροφορίες της συσκευής. Επιπλέον, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εγγράψει το θύμα για πληρωμένες υπηρεσίες premium χωρίς τη συγκατάθεση ή τη γνώση του.

Τεύχος 133

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ