Skip to main content
3 February 2022 09:55

Σύστημα πυρανίχνευσης NSC Solution F2 για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας

Το έργο του «Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κορωπίου – Παιανίας», το 2ο μεγαλύτερο που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής ολοκληρώθηκε, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό, τοπικό και εθνικό πρόβλημα, αυτό της επιβολής προστίμων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω της μη ύπαρξης αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική.

Εγκαταστάθηκε χειροκίνητο σύστημα πυρανίχνευσης και αναγγελίας υψηλών προδιαγραφών, με 27 διευθυνσιοδοτούμενα μπουτόν αναγγελίας φωτιάς και 27 διευθυνσιοδοτούμενους φάρους ειδοποίησης (οι οποίοι ενεργοποιούνται ταυτόχρονα) εντός του τούνελ μήκους 1400 μέτρων! Δηλαδή καλωδίωση βρόχου άνω των 2800 μέτρων!

Τους ηλεκτρομηχανολογικούς χώρους του έργου κάλυπταν διευθυνσιοδοτούμενοι ανιχνευτές καπνού και φαροσειρήνες. Ο πίνακας πυρανίχνευσης Solution F2 λάμβανε και τις καταστάσεις λειτουργίας των επιμέρους τοπικών συστημάτων κατάσβεσης μέσω διευθυνσιοδοτούμενων μονάδων εισόδων.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά το μέγιστο μήκος βρόχου 3500 μέτρων που υποστηρίζουν οι πίνακες πυρανίχνευσης Solution F1 & F2 με ελάχιστη διατομή καλωδίου τα 0,8mm2!

Για τις ανάγκες του έργου επιλέχθηκε ο διευθυνσιοδοτούμενος πίνακας πυρανίχνευσης NSC Solution F2 (B01070-00) , αποτελούμενος από 1 βρόχο (με δυνατότητα επέκτασης στους 2). Ο Solution F2 φροντίζει για τη γρήγορη και ασφαλή λειτουργία του συστήματος και αναλαμβάνει τη γρήγορη ειδοποίηση των υπευθύνων σε περίπτωση οποιουδήποτε συμβάντος.

Ο περιφερειακός εξοπλισμός πυρανίχνευσης που εγκαταστάθηκε στο έργο είναι της Apollo -System partner της NSC- με το διάσημο πρωτόκολλο επικοινωνίας XP95. Όλη η γκάμα εξοπλισμού πυρανίχνευσης και συναγερμού της Apollo, έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, προσφέροντας λύσεις ασύγκριτης αξιοπιστίας και γκάμας.

Όλα τα περιφερειακά της Apollo, προσφέρουν προστασία έναντι των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών, διασφαλίζοντας την επικοινωνία μεταξύ του πίνακα πυρανίχνευσης και του περιφερειακού εξοπλισμού πυρανίχνευσης ακέραια και χωρίς σφάλματα. Το έργο της πυρανίχνευσης υλοποιήθηκε από τον πιστοποιημένο συνεργάτη της NSC, Ζαννάκη Ιωάννη, ιδιοκτήτη της εταιρείας Watcher Security , με την υποστήριξη της NSC Hellas.

Τεύχος 2

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ