Skip to main content
4 April 2024 06:54

Συνεχίζονται οι πιστώσεις των startups της AWS για τη χρήση ΑΙ

Η Amazon Web Service επεκτείνει το πρόγραμμα δωρεάν πιστώσεων για startups για να καλύψει το κόστος χρήσης μεγάλων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, είπε η εταιρεία σε συνέντευξή της στο Reuters, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της πλατφόρμας AI Bedrock. Σε μια κίνηση που προφανώς αποσκοπεί στην προσέλκυση πελατών startup, η Amazon επιτρέπει πλέον τις πιστώσεις cloud της να καλύπτουν τη χρήση μοντέλων από άλλους παρόχους, συμπεριλαμβανομένων των Anthropic, Meta, Mistral και Cohere.

«Αυτό είναι άλλο ένα δώρο που κάνουμε πίσω στο οικοσύστημα των startup, καθώς ελπίζουμε ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επιλέγουν πρώτα το AWS», δήλωσε στο Reuters ο Howard Wright, Αντιπρόεδρος και παγκόσμιος επικεφαλής των startups της AWS.

Η κίνηση ακολούθησε την επένδυση ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Amazon στην Anthropic. Ως μέρος της συμφωνίας, η Anthropic θα χρησιμοποιήσει το AWS ως τον κύριο πάροχο cloud και τα τσιπ Trainium και Inferentia για την κατασκευή και την εκπαίδευση των μοντέλων της.

Ο Wright είπε ότι η δωρεάν πίστωση της Amazon θα συμβάλει στα έσοδα της Anthropic, ενός από τα πιο δημοφιλή μοντέλα στο Bedrock. «Αυτό είναι μέρος της οικοδόμησης του οικοσυστήματος. Δεν απολογούμαστε γι’ αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι η AWS προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών και ασφάλειας στις νεοφυείς επιχειρήσεις.

ΤΕΥΧΟΣ 482

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ