Skip to main content
1 February 2024 07:43

Συνεργασία Enterprise Greece και EEL

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL), με κύριο στόχο την υποστήριξη και προβολή της Ελληνικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Την Enterprise Greece εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, κα Μάιρα Μυρογιάννη, ενώ από πλευράς Ελληνικής Εταιρείας Logistics συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών, κος Γιάννης Αλούπης, εκπροσωπώντας για την υπογραφή τον Πρόεδρο της Εταιρείας, Δρ. Βασίλειο Ζεϊμπέκη. Στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, κος Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, κος Θανάσης Ζηλιασκόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος.

Οι βασικοί πυλώνες στους οποίους θα βασιστεί η επικείμενη συνεργασία είναι:

• Προώθηση, προβολή και εύρεση λύσεων για ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics στη χώρα μας.

• Διατύπωση προτάσεων προς τις ελληνικές Αρχές, την Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνείς Οργανισμούς, με σκοπό τη βελτίωση του θεσμικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

• Εκπροσώπηση σε εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, ιδρύματα και νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, με παρεμφερές αντικείμενο και στόχους.

• Συνεργασία με οργανισμούς εμπορευματικών κέντρων logistics, λιμένων, μεταφορών, υποδομών, διατροπικών υπηρεσιών, με σκοπό την ανάδειξη της χώρας μας σε διαμετακομιστικό κέντρο της.

• Υποβολή, εκτέλεση και διαχείριση αναπτυξιακών και καινοτόμων προγραμμάτων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συναφών προς τους σκοπούς του συμφωνητικού συνεργασίας.

• Διοργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων για την εκπαίδευση / κατάρτιση στελεχών του κλάδου.

• Συμμετοχή σε δράσεις ανάδειξης και προώθησης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

• Διοργάνωση της συμμετοχής ελληνικών επιχειρήσεων σε καταξιωμένες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου (εθνικό περίπτερο).

• Διαμόρφωση και προώθηση επενδυτικών ευκαιριών επί συγκεκριμένων επενδυτικών έργων που διαθέτουν εταιρείες – μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Logistics με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Τεύχος 439

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ