Skip to main content
14 September 2022 06:46

Συνεργασία της Gear Education με την Gοοgle

Του Χρίστου Κρανάκη

Η κυπριακή εταιρεία Gear Education προ ολίγων ημερών ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Google, ως ο πρώτος και αποκλειστικός συνεργάτης του προγράμματος Google for Education.

Η εταιρεία εμπνέει εκπαιδευτικούς να αγκαλιάσουν την τεχνολογία ως ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο και αποσκοπεί στην εξοικείωση όλων των μαθητών με τεχνολογικές μεθόδους διδασκαλίας. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η ιδρύτρια της Gear Education, Χριστίνα Shailas, «η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην τάξη θα πρέπει να ανοίγει δυνατότητες στους εκπαιδευτικούς και όχι να τους συνθλίβει». Ενώ συνεχίζει, «εστιάζουμε στους εκπαιδευτικούς – όχι απλώς για να τους κάνουμε να νιώσουν άνετα με τα εργαλεία, αλλά και για να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν την αξία αυτών των εργαλείων».

Μέσω της συνεργασίας με την Gοοgle, η Shailas που έχει ήδη πετύχει την εφαρμογή και ανάπτυξη προγραμμάτων τεχνολογίας εκπαίδευσης για περισσότερους από 3.000 εκπαιδευτικούς και μαθητές στη Νέα Υόρκη και τη Λεμεσό, επιδιώκει να κάνει την Gear Education προσιτή σε πολλά περισσότερα σχολεία ανά τον κόσμο. Ενδεικτικές των αναβαθμισμένων υπηρεσιών που θα παρέχει η εταιρεία – ειδικότερα μετά τη σύμπραξη με τη Google – αποτελούν η εφαρμογή λύσεων χωρίς χαρτί, η χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών, κοπτικών λέιζερ και άλλων εργαστηριακών εργαλείων καινοτομίας, αλλά και η εκπαίδευση εκπαιδευτών προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν τη διδασκαλία τους χρησιμοποιώντας τεχνολογικές μεθόδους στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Τεύχος 129

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ