Skip to main content
6 February 2024 07:58

Συνεργασία Ε.Ε. και ΗΠΑ για την κυβερνοασφάλεια

Η Ε.Ε. και οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση της αμοιβαίας κυβερνοανθεκτικότητάς τους και την προώθηση ενός ασφαλούς παγκόσμιου κυβερνοχώρου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, εξέδωσε κοινή δήλωση με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλεχάντρο N. Μαγιόρκας, υπενθυμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ ομονοούντων εταίρων για την αντιμετώπιση ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου τοπίου κυβερνοαπειλών.

Συζήτησαν για το κοινό σχέδιο δράσης Ε.Ε. ‒ ΗΠΑ για κυβερνοασφαλή προϊόντα, ένα παραδοτέο της συνόδου κορυφής Ε.Ε. ‒ ΗΠΑ, τον Οκτώβριο του 2023, το οποίο περιγράφει τα βήματα για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Επιτροπής και των αρμόδιων ρυθμιστικών οργανισμών των ΗΠΑ και θα προετοιμάσει το έδαφος για τη διερεύνηση της δυνατότητας αμοιβαίας αναγνώρισης των απαιτήσεων κυβερνοασφάλειας στα καταναλωτικά προϊόντα λογισμικού του διαδικτύου των πραγμάτων (IoT). Το σχέδιο δράσης βασίζεται στο πλαίσιο του κανονισμού της Ε.Ε. για την κυβερνοανθεκτικότητα και στον προτεινόμενο νόμο των ΗΠΑ για την επισήμανση της κυβερνοασφάλειας.

Στο πλαίσιο του κυβερνοδιαλόγου Ε.Ε. ‒ ΗΠΑ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να προωθήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία στους τομείς της προστασίας υποδομών ζωτικής σημασίας, της διαχείρισης κρίσεων, της ασφάλειας λογισμικού, της μετακβαντικής κρυπτογραφίας και της κυβερνοασφάλειας της τεχνητής νοημοσύνης.

Τεύχος 442

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ