Skip to main content
1 November 2022 07:49

Συνάντηση στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος

Του Χρίστου Κρανάκη

Αξιωματούχους και στελέχη από 37 χώρες και 13 εταιρείες αναμένεται να φιλοξενήσει ο Λευκός Οίκος σήμερα, Τρίτη, 1 Νοεμβρίου, για να σκιαγραφήσουν τρόπους αντιμετώπισης της διαρκώς αυξανομένης απειλής των ransomware και άλλων κυβερνοεγκλημάτων.

Η κατ’ ιδίαν αυτή συνάντηση, έρχεται σαν συνέχεια της περσινής εκκίνησης της άτυπης πρωτοβουλίας Counter-Ransomware, ενώ φέτος οι χώρες που συμμετέχουν θα είναι αυξημένες κατά 7.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, οι συμμετέχοντες καλούνται να συναποφασίσουν μια κοινή δήλωση, που θα δεσμεύεται για πολιτικές άσκησης πίεσης σε όσες χώρες φιλοξενούν ομάδες ransomware, καταδεικνύοντας κυρίαρχα τη Ρωσία.

Επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να αποτελέσουν θέματα όπως τα: πώς θα αντιμετωπιστούν επιθέσεις ransomware, πώς θα σταματήσει η παράνομη κίνηση κρυπτονομισμάτων και πώς θα ενισχυθεί η ανθεκτικότητα στις κυβερνοεπιθέσεις.

Η συνάντηση αυτή, λαμβάνει χώρια σε μια περίοδο που επιθέσεις ransomware έχουν αυξηθεί απότομα, με πάνω από 4.000 καταγεγραμμένες επιθέσεις στις ΗΠΑ τους τελευταίους 18 μήνες.

Τεύχος 162

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ