Skip to main content
22 January 2024 07:55

Στροφή στην ασφάλεια Cloud

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Στις 9 Ιανουαρίου, η εταιρεία διαχείρισης προνομιακής πρόσβασης Delinea ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει την Authomize, έναν κατασκευαστή εργαλείων που ανιχνεύουν και ανταποκρίνονται σε απειλές στο Cloud. Στις 3 Ιανουαρίου, η εταιρεία ασφάλειας επιχειρήσεων SentinelOne αποκάλυψε ότι έχει ήδη αποκτήσει την PingSafe και την πλατφόρμα προστασίας εφαρμογών (CNAPP) της εταιρείας για να αυξήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας που προσφέρει σε περιβάλλον cloud.

Επίσης, στις 3 Ιανουαρίου, η SonicWall ανακοίνωσε την εξαγορά της Banyan Security, κατασκευαστή zero-trust λύσεων σε cloud, καθώς η εταιρεία στοχεύει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απειλές στον χώρο του cloud, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SonicWall κατά την ανακοίνωσης της εξαγοράς.

Καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να μεταφέρουν περισσότερες λειτουργικές υποδομές σε υπηρεσίες και πλατφόρμες cloud, ελπίζουν να αποκτήσουν καλύτερη αντίληψη για την ασφάλεια και τις απειλές στο cloud, λέει ο Charles Winckless, ανώτερος αναλυτής στην εταιρεία επιχειρηματικών πληροφοριών Gartner.

Με τη ζήτηση για καλύτερη ασφάλεια Cloud να αυξάνεται, οι εταιρείες ασφάλειας ενισχύουν τις προσφορές τους, ειδικά σε δύο βασικούς τομείς: Προϊόντα και υπηρεσίες που υποστηρίζουν αρχιτεκτονικές ασφάλειας zero-trust και προσφορές που βασίζονται στη χρήση της μηχανικής μάθησης (ML) και της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Τεύχος 431

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ