Skip to main content
2 September 2022 06:50

Στρατός και μυστικές υπηρεσίες υπέρ της ασφάλειας των εκλογών στις ΗΠΑ

Του Στάθη Ασπιώτη

Στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειές τους για την προστασία των εκλογικών διαδικασιών από πειρατεία και παραπληροφόρηση πριν και κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Τα νέα προέρχονται από τη Διοίκηση Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ (USCYBERCOM) και την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), οι οποίες δημοσίευσαν σε κοινή ανάρτησή τους τις δυνατότητές τους στην ασφάλεια.

«Πρόκειται για μια διαρκή, χωρίς αποτυχία αποστολή για την USCYBERCOM και την NSA, οι οποίες φέρνουν μοναδικές γνώσεις και ενέργειες στην προσπάθεια ολόκληρης της κυβέρνησης», εξήγησε ο διευθυντής της NSA, Paul M. Nakasone. «Μαζί, φέρνουμε ταχύτητα και ενότητα στην προσπάθεια ενάντια σε οποιονδήποτε ξένο αντίπαλο μπορεί να επιδιώξει να υπονομεύσει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς».

Η Ομάδα Ασφάλειας Εκλογών (ESG) λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του συναρχηγού και αναπληρωτή διοικητή της δύναμης εθνικής αποστολής στον κυβερνοχώρο της USCYBERCOM, Victor Macias και της Anna Horrigan, ανώτερου στελέχους της NSA και συνεπικεφαλής της εκλογικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με την Horrigan, πρωταρχικοί στόχοι του ESG είναι να παρακολουθεί και να ερευνά ξένους αντιπάλους που ενδέχεται να παρεμβαίνουν ή να επηρεάζουν τις εκλογές. Η ομάδα ενισχύει επίσης την εσωτερική άμυνα μοιράζοντας πληροφορίες με συμμάχους εταίρους και επιβάλλοντας κυρώσεις σε ξένους παράγοντες που επιδιώκουν να υπονομεύσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Τεύχος 121

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ