Skip to main content
16 September 2022 06:45

Στο τέλος της χρονιάς θα επιλεχθεί καθολικός πάροχος

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ανακοίνωσε την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης επί του σχεδίου Τεύχους Προκήρυξης για την επιλογή παρόχου καθολικής υπηρεσίας.

Ο πάροχος καθολικής υπηρεσίας θα είναι μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών, η οποία από τον Ιανουάριο του 2023 θα εξυπηρετεί ολόκληρη την επικράτεια, ανεξάρτητα από το πόσο απομακρυσμένο είναι ένα σημείο, παρέχοντας υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και Internet για τουλάχιστον 3 έτη. Ως προς τις ταχύτητες Internet, η ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα για download θα πρέπει να είναι 4Mbps και ως προς τον χρόνο ομιλίας θα πρέπει να παρέχει δωρεάν απεριόριστες κλήσεις σε αστικά και υπεραστικά ή χρόνο ομιλίας 1.500 λεπτά τον μήνα προς σταθερά και κινητά δίκτυα.

Η δημόσια διαβούλευση ξεκίνησε την 12η Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 15:00. Οι απαντήσεις πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, στην ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι και την ημερομηνία λήξης της δημόσιας διαβούλευσης.

Οι απαντήσεις δημοσιεύονται αυτούσιες και επωνύμως σε κεντρικό σημείο στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ. Τυχόν ανώνυμες απαντήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη. Σε περίπτωση που οι απαντήσεις περιέχουν εμπιστευτικά στοιχεία αυτά θα πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικό Παράρτημα, προκειμένου να μη δημοσιευθούν.

Σε κάθε περίπτωση, η υποχρέωση της ΕΕΤΤ προς τήρηση εμπιστευτικότητας δεν επηρεάζει την αρμοδιότητά της να προβαίνει σε δημοσιοποίηση πληροφοριών που είναι αναγκαίες για την εκπλήρωση των καθηκόντων της ή εφόσον τούτο επιτάσσεται στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργείται από ελληνικές ή κοινοτικές αρχές.

Οι συμμετέχοντες στις δημόσιες διαβουλεύσεις της ΕΕΤΤ είναι ενήμεροι και συναινούν ότι τυχόν προσωπικά στοιχεία που αναφέρονται πάνω στην απάντησή τους ενδέχεται να δημοσιευθούν μαζί με αυτήν.

Τεύχος 131

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ