Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 Σεπτεμβρίου 2023 06:43

Στο «μικροσκόπιο» η συνεργασία Pylones Hellas – SecurityHQ

Του Χρίστου Κρανάκη

Τη στρατηγική της συνεργασία με τη βρετανική SecurityHQ παρουσίασε σε εκδήλωση αφιερωμένη στα MME η εταιρεία Pylones Hellas. To «πάντρεμα» των δύο αναμένεται όχι μόνο να διευρύνει και να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες Monitoring & Response υπηρεσίες της Pylones Hellas, αλλά και να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό – ευρύτερα – της ελληνικής αγοράς.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησαν στελέχη και των δύο εταιρειών, η SecurityHQ «εισχωρεί» – για πρώτη φορά – στην ελληνική αγορά, όχι για να αποτελέσει μία ακόμα υπηρεσία «alerting», αλλά για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και αναβαθμισμένη διαχείριση της εταιρικής προστασίας.

Το προφίλ της Pylones Hellas

Όπως τόνισε εισηγητικά ο κος Εμμανουήλ Νέτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Pylones Hellas, η συνεργασία με μία διεθνούς κύρους και εμβέλειας εταιρεία, όπως η SecurityHQ, δεν ήρθε σαν «κεραυνός εν αιθρία», αλλά σαν ώριμη συνέχεια της αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Pylones Hellas που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο και ευρύτερα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης για πάνω από 25 χρόνια, κατέγραψε έσοδα άνω των 10 εκατ. ευρώ για το 2022, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ. Βασικός πρωταγωνιστής στην αγορά παροχής λύσεων πληροφορικής και κυβερνοασφάλειας στο ελληνικό και κυπριακό γίγνεσθαι, η Pylones Hellas συνεργάζεται με σχεδόν όλους τους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς Ομίλους (ενδεικτικά με NOVA, Cosmote, Vodafone), με την πλειοψηφία του τραπεζικού τομέα (˃100 projects σε τράπεζες την τελευταία δεκαετία), αλλά και με πληθώρα ασφαλιστικών εταιρειών. Μάλιστα, διαρκώς ενδυναμώνει το πελατολόγιό της και στην πιο παραδοσιακή enterprise αγορά, ενώ τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως μπαίνει δυναμικά και στο «παιχνίδι» του Δημοσίου. Τα υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των συνεργατών της Pylones Hellas (8 στους 10 δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία), όπως και ο ραγδαίος ετήσιος ρυθμός αύξησης των νέων συμβολαίων, αποτυπώνουν εμφατικά την μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της εταιρείας.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία απασχολεί πάνω από 50 υπαλλήλους, το 25% αυτών για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Τι οδήγησε στη συνεργασία Pylones Hellas – SecurityHQ

«Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ για να βρούμε το κατάλληλο business case, ώστε να επενδύσουμε αποτελεσματικά στο κομμάτι “Managed Security Service”», δήλωσε εμφατικά ο κος Νέτος. Όπως εξήγησε, το βασικό «όπλο» της Pylones Hellas πριν αποφασίσει για το πώς θα προχωρήσει, ήταν το feedback από το μεγάλο πελατολόγιό της. Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη να προμηθεύσουν την ελληνική αγορά με μια ομπρέλα λύσεων που δεν θα προσφέρει «μία από τα ίδια», τα στελέχη της Pylones Hellas στράφηκαν στην SecurityHQ, μία εταιρεία που αμβλύνει το «χάσμα» μεταξύ των υψηλών τιμών κοστολόγησης και των ποιοτικών παρεχόμενων υπηρεσιών. Πιο αναλυτικά, όπως επισήμανε ο κος Νέτος, η SecurityHQ καταφέρνει να διατηρεί προσιτές τιμές την ίδια ώρα που διαθέτει παγκόσμια ματιά και διεθνή εμπειρία, ενώ ακόμα, προσφέρει SLA (Service-Level Agreement).

Κωδικοποιημένα, οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την Pylones Hellas να στραφεί στην SecurityHQ είναι:

• Η πολύχρονη εμπειρία της, η οποία προσεγγίζει την 20ετία.

• Η υψηλή κατάταξή της στο παγκόσμιo στερέωμα, που έχει πιστοποιηθεί μέσω πολλών διακρίσεων, όπως χαρακτηριστικά η βράβευση των λύσεων της εταιρείας με το IBM Beacon Award το 2021.

• Η λειτουργία 6 SOC Centers (Λονδίνο, Ντουμπάι, Γιοχάνεσμπουργκ, Ινδία, Αυστραλία και ΗΠΑ).

• Η συνεργασία με μεγάλους «παίκτες» των τηλεπικοινωνιών, του τραπεζικού και του ασφαλιστικού τομέα. Δηλαδή, τύποι επιχειρήσεων στους οποίους η Pylones Hellas διαθέτει μια «έξτρα» εξειδίκευση.

• Η «στρατιά» των πάνω από 400 Security Analysts, οι οποίοι διαθέτουν τις απαραίτητες αυθεντικές πιστοποιήσεις.

• Το πρωτοποριακό Pricing Policy, σύμφωνα με το οποίο χρεώνει τον τελικό πελάτη με avg EPS (Events Per Second), ώστε να αποφεύγεται η υπερκοστολόγηση ενός οργανισμού όταν αυτός δέχεται επίθεση.

• Η εξοικείωση της εταιρείας με Business Partners.

• Η δυνατότητα λειτουργίας των εργαλείων της με τα πλέον συνηθισμένα SIEM προϊόντα (QRadar και Sentinel).

• Η ύπαρξη εφαρμογής για κινητά.

Τι θα προσφέρει η SecurityHQ στην ελληνική επιχειρηματικότητα

O κος Νέτος παραχώρησε το βήμα στον κο Feras Tappuni, CEO της SecurityHQ, τον οποίον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την προσωπική του συμβολή στην επίτευξη της στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Ο κος Tappuni ξεκίνησε εφιστώντας την προσοχή γύρω από το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της Πληροφορικής, το οποίο – σταδιακά – εισέρχεται ολοκληρωτικά σε περιβάλλον Cloud. Όπως είπε, οι ανάγκες αλλά και τα προβλήματα της ελληνικής αγοράς αναφορικά με την κυβερνοασφάλεια, σε μεγάλο βαθμό, συμβαδίζουν με τα αντίστοιχα της παγκόσμιας αγοράς. «Ο τελικός πελάτης επιζητά άμεση διαθεσιμότητα και άμεσα αποτελέσματα από τεχνικά καταρτισμένους επαγγελματίες», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της SecurityHQ και πώς αυτά θα φέρουν «επανάσταση» στην Ελλάδα τόνισε ότι η εταιρεία υπηρετεί μία ιδιαίτερη φιλοσοφία όσον αφορά στην υποστήριξη των συνεργατών της. Συγκεκριμένα, η SecurityHQ «αφιερώνει» έναν μόνιμο Cybersecurity Manager σε κάθε πελάτη της, ο οποίος δεσμεύεται στην τακτική επικοινωνία μέσω της διεξαγωγής εβδομαδιαίων συναντήσεων, παρέχοντας καθολική και πάγια επίβλεψη των καθημερινών αναγκών.

Αναφερόμενος στο εάν και πώς η ελληνική αγορά θα «ταιριάξει» με τις εξειδικευμένες λύσεις της SecurityHQ, ο κος Tappuni εμφανίστηκε σίγουρος πως οι μεσαίου και μεγάλου μεγέθους εταιρείες της χώρας θα «αγκαλιάσουν» την πρωτοβουλία της SecurityHQ να «εγκατασταθεί» στην Ελλάδα. Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε στην επικείμενη συμβολή της Pylones Hellas στην γνωριμία των ελληνικών επιχειρήσεων με την ομπρέλα προϊόντων της SecurityHQ, καθώς, όπως είπε, η Pylones Hellas γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, όπως φυσικά και τη γλώσσα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο πρόσφατο δελτίο τύπου της εταιρείας, μέσω της συνεργασίας με την SecurityHQ, οι πελάτες της εταιρείας στην ελληνική και κυπριακή αγορά μπορούν να απολαύσουν μεταξύ άλλων τις παρακάτω υπηρεσίες:

Managed Detection and Response (MDR): Με την υπηρεσία MDR, υπάρχει πλήρης εικόνα του ψηφιακού κόσμου ενός οργανισμού, προλαμβάνοντας και βελτιώνοντας συνεχώς την ασφάλεια των συστημάτων του. Παράλληλα, εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται οι απειλές σε σύντομο χρονικό διάστημα, προστατεύοντας τα συστήματα και τα δεδομένα του οργανισμού.

Security Operation Center as a Service (SOCaaS): Με την υπηρεσία SOCaaS παρέχεται 24/7 παρακολούθηση και ανίχνευση των ύποπτων και πραγματικών περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων από εξειδικευμένη ομάδα που παρακολουθεί, αξιολογεί και προτείνει κατάλληλα σενάρια αντιμετώπισής τους.

Vulnerability Management as a Service (VMaaS): Η διαχείριση ευπαθειών (VMaaS) θέτει σε προτεραιότητα τους κινδύνους και ειδοποιεί για κρίσιμα patches, ενώ γίνεται διαρκές reporting και διαχείριση της προόδου αναβάθμισης της ασφάλειας.

Penetration Testing (PT): Οι οργανισμοί αποκτούν τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να διαπιστώσουν ευπάθειες στο δίκτυό τους, μιμούμενοι πραγματικές επιθέσεις με Penetration Testing που διεξάγεται από την SecurityHQ σε ελεγχόμενο περιβάλλον, χωρίς να διακυβεύεται η αδιάλειπτη επιχειρηματική λειτουργία του οργανισμού.

Τεύχος 359

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ