Skip to main content
2 September 2022 06:44

Στον αέρα διαγωνισμός 21 εκατ. για έξυπνα υδρόμετρα στη Θεσσαλονίκη

Ο διαγωνισμός, με αντικείμενο την Προμήθεια, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και λειτουργία υδρομετρητών οικιακής χρήσης στην περιοχή δραστηριότητας της ΕΥΑΘ Α.Ε., προβλέπει την προμήθεια και τοποθέτηση 100.000 ψηφιακών υδρομέτρων με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα 100.000 σε περιοχές του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης.

Θα αντικατασταθεί η παλαιά τεχνολογία μετρητικού εξοπλισμού της εταιρείας με υδρόμετρα νέας τεχνολογίας, χωρίς κινούμενα μέρη. Ο καταναλωτής θα έχει πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κατανάλωση του νερού και τις χρεώσεις στο σπίτι ή τον επαγγελματικό του χώρο, να ειδοποιείται αυτόματα για τυχόν διαρροή και να ενημερώνεται για επικίνδυνη πτώση της θερμοκρασίας του υδρομέτρου. Η επιλογή των υδρομέτρων που θα αντικατασταθούν – χωρίς καμία επιβάρυνση για τους καταναλωτές – θα γίνει με κριτήρια κυρίως παλαιότητας, ενώ θα συνυπολογιστούν παράγοντες όπως η συνδεσιμότητα, ο υδραυλικός σχεδιασμός των δικτύων διανομής και η διαχείριση του νερού στις ζώνες υδροδότησης.

Το ύψος του διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των 21,1 εκατ. ευρώ περίπου (χωρίς ΦΠΑ και δικαιώματα προαίρεσης), μπορεί όμως με τις προαιρέσεις να ανέλθει στο ποσό των 49,6 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε πέντε χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης (δικαίωμα προαίρεσης του αναθέτοντος φορέα) για δύο επιπλέον έτη.

Τεύχος 121

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ