Skip to main content
5 April 2023 06:49

Στις 24 Μαΐου ξεκινάει η Beyond 2023

Ο «κύβος ερρίφθη» αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης τεχνολογίας Beyond 2023, καθώς ανακοινώθηκε πως θα διεξαχθεί στις 24 με 26 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Helexpo-ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος που επιλέχθηκε η μεταφορά της ημερομηνίας από τον Οκτώβριο στον Μάιο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Helexpo-ΔΕΘ, κο Αναστάσιο Τζήκα, ήταν η ανάγκη σαφούς διαχωρισμού της Beyond από τη ΔΕΘ. Παρά το γεγονός πως, εν τέλει, η έκθεση θα συνέπεφτε με τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, επιλέχθηκε η μεταφορά της. Την επιλογή αυτή στήριξε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επεσήμανε πως τα προηγούμενα χρόνια η έκθεση διεξαγόταν σε παρόμοιο χρονικό ορίζοντα με τη ΔΕΘ, κάτι που δυσχεραίνει τη διεξαγωγή αμφότερων των εκθέσεων.

Η έκθεση αναμένεται να φιλοξενήσει κορυφαίους ομιλητές και εκθέσεις και να χαρίσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από «πρώτο χέρι» νέα προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας. Μεταξύ των φορέων που θα δώσουν το παρόν θα βρεθούν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, νεοφυείς επιχειρήσεις και ερευνητικοί οργανισμοί. Αμφότεροι θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά workshops και θεματικά panels που θα διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερες από 100 εταιρείες, σχεδόν όλες οι διοικητικές περιφέρειες της χώρας και τουλάχιστον 70 startup επιχειρήσεις.

Οι βασικοί θεματικοί πυλώνες της φετινής έκθεσης, σύμφωνα με τον κο Τζήκα, κατηγοριοποιούνται ως εξής: Intelligent Solutions, Sustainable Technology, Inclusive Future, Disruptive Innovation.

Ακόμα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα διεξαχθούν και παράλληλες εκδηλώσεις υπό τις εξής θεματικές: Career Days, EIT Food: Open Day, Interworks.cloud by Microsoft, Scientific Symposium.

Τεύχος 262

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ