Skip to main content
22 May 2023 06:46

Στις 24 Μαΐου ξεκινάει η Beyond 2023 

Ξεκινάει την Τετάρτη 24 Μαΐου η έκθεση καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας BEYOND, η οποία θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη, και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 26 Μαΐου. 

Σε περισσότερα από 20.000 τ.μ., εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, καθώς και να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις, μέσω της νέας ψηφιακής εφαρμογής BEYONDai app. Την ίδια στιγμή, οι Περιφέρειες της Ελλάδας συμμετέχουν και φέτος, παρουσιάζοντας στα περίπτερά τους εταιρείες από τον κλάδο της πληροφορικής της περιοχής τους, ενώ έντονο θα είναι και το διεθνές άρωμα, καθώς αναμένονται επισκέπτες από 30 χώρες. 

Η φετινή διοργάνωση, με τίτλο “Tech 4 People”, θα θέσει στο επίκεντρο τη σχέση της τεχνολογίας με τον άνθρωπο, και θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο τεσσάρων πυλώνων:  

• Intelligent Solutions. 

• Sustainable Technology. 

• Disruptive Innovation. 

•Inclusive Future. 

H BEYOND φέτος επεκτείνει το δίκτυο συνομιλητών της, εκκινώντας νέες συνέργειες με σημαντικούς φορείς του εξωτερικού. Για πρώτη φορά, το ΕΒΑΝ (European Business Angels Network), ο πανευρωπαϊκός εκπρόσωπος των επενδυτών πρώιμου σταδίου, θα πραγματοποιήσει το Ετήσιο Συνέδριο στην Ελλάδα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Enterprise Greece και την HeBAN, με την υποστήριξη της BEYOND, και έχουν προσκληθεί περισσότεροι από 300 επενδυτές και 50 startups από όλο τον κόσμο. Στόχος του Συνεδρίου είναι να ενώσει το διεθνές επενδυτικό οικοσύστημα με το τοπικό startup οικοσύστημα, και να θέσει την Ελλάδα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη στο προσκήνιο της επιχειρηματικότητας.  

Παράλληλα, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το South-East Europe BEYOND LeadershipDialogue, σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers. Η πρωτοβουλία σκοπό έχει να συγκεντρώσει κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματίες, καθώς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, προκειμένου να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα υψηλού επιπέδου για έναν ανοιχτό περιφερειακό οικονομικό, πολιτικό και ψηφιακό διάλογο. 

To ευρωπαϊκό δίκτυο Creative Business Network θα αναδείξει τη Δημιουργική Οικονομία και τον τρόπο που συμβάλλει στη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη, μέσω του διεθνούς προγράμματος BRIGHT Minds, BRIGHT Solutions. 

Ο τομέας της Ευφυούς Γεωργίας και της Αγροδιατροφής θα παρουσιαστεί σε μια παράλληλη σειρά ημερίδων, που διοργανώνονται από διεθνείς φορείς, όπως το Open Day Greece του EIT Food (European Institute of Technology), ενώ οι νικητές του διεθνούς διαγωνισμού Agri Nation Startup Cup, θα είναι καλεσμένοι στη φετινή BEYOND. 

Ακόμα, θα διεξαχθεί Workshop από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και Επιστημονική Ημερίδα από την Ένωση Γενικών Γραμματέων Δήμων Ελλάδος “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”, πάνω στις καινοτομικές & τεχνολογικές εφαρμογές για ψηφιακό μετασχηματισμό στους ΟΤΑ. 

Η Mytilineos και η Intracom Telecom θα είναι φέτος Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης. Χορηγοί θα είναι η Info Quest Technologies και η Cisco Partner, ενώ υποστηρικτές θα είναι οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ, ΗΕΤΙΑ, η Samsung, η Dell Technologies, η Infoteam Software, η Advanced Integrated Communication Ltd και η Diversity Charter. 

Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Τουρισμού, και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. 

Τεύχος 289

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ