Skip to main content
14 February 2022 10:01

Στις 14 Μαρτίου ο διαγωνισμός για τις ψηφιακές ταυτότητες

Το COVID Free GR Wallet, άνοιξε τον δρόμο για την ψηφιακή ταυτότητα
Ο μειοδοτικός διαγωνισμός για τη δημιουργία του νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος εντύπων ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ), συμπεριλαμβανομένης της νέας ταυτότητας, θα κριθεί στις 14 Μαρτίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο έχουν κατατεθεί προσφυγές από τις τρεις κοινοπραξίες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, στην αποσφράγιση δηλαδή των οικονομικών προσφορών.
Η συζήτηση των προσφυγών των τριών ενώσεων εταιρειών, της γερμανικής Veridos με την Cosmote και την Byte, της γαλλικής Thales με τη Unisystems και την ιαπωνική Toppan, και του βελγικού ομίλου Zetes με τη Space Hellas και την ουγγρική εταιρεία Any, όσο και των δύο σχημάτων που δεν πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου. Η εκδίκαση όμως, αναβλήθηκε για τις 14 Μαρτίου, οπότε θα συζητηθούν στο ΣτΕ, σε μία δικάσιμο, όλες οι προσφυγές για να επιταχυνθεί η διαδικασία.
Την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου εκτιμάται, εάν δεν υπάρξουν ανατροπές, ότι θα διαδεχτεί η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών και η ανάδειξη του μειοδότη, ώστε το έργο να ξεκινήσει να υλοποιείται.

Τεύχος 8

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ