Skip to main content
30 January 2024 07:49

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά το AI robot Sophia

Στο πλαίσιο του The Greek Festival, που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2024 στη Ρόδο, πρόκειται να εμφανιστεί το ανθρωποειδές ρομπότ πολίτης της Hanson Robotics. Το The Greek Festival αποτελεί το πρότυπο πολιτιστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τον εορτασμό της επετείου της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων, που στόχο έχει τη διεθνή προβολή του νησιού της Ρόδου που επλήγη από πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι.

Με μια σειρά θεματικών εκδρομών και δράσεων στις οποίες συμμετέχουν πρεσβείες, φορείς, παραγωγοί, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί εκπρόσωποι και δημοσιογράφοι, πρόκειται να προωθηθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα και να συζητηθούν πρωτοπόρες ιδέες και δράσεις που αφορούν τομείς περιβάλλοντος, παιδείας, τεχνολογίας, πολιτισμού και ανάπτυξης.

Στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου στο Rhodes Palace, η Sophia θα έχει τον ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας και για πρώτη φορά θα δούμε την αλληλεπίδρασή της τόσο με κορυφαίες εταιρείες όσο και με ένα πιο διευρυμένο κοινό που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 600 άτομα.

Στις 9 Μαρτίου, στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας ενίσχυσης της Ρόδου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου, η Sophia πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για πρώτη φορά στα ελληνικά, απαντώντας στα ερωτήματα των καλεσμένων δημοσιογράφων.

Τεύχος 437

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ