Skip to main content
7 March 2024 07:51

Στην Αθήνα ο τελικός του Open Science Data Challenge

Ξεκίνησε ο παγκόσμιος διαγωνισμός ανάλυσης δεδομένων Open Science Data Challenge 2024 της EY και οι εγγραφές είναι ανοικτές και για την Ελλάδα. Στον φετινό διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες θα αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να επεξεργαστούν δορυφορικά δεδομένα, με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας παράκτιων περιοχών έναντι της κλιματικής αλλαγής. Οι αιτήσεις είναι ανοικτές μέχρι 10 Μάρτιου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 44ου ετήσιου International Geoscience and Remote Sensing Symposium (IGARSS), που διοργανώνεται στις 7-12 Ιουλίου 2024, από το Institute of Electrical and Electronics Engineers. Χορηγός του Συμποσίου είναι ο παγκόσμιος οργανισμός της EY. Το φετινό Open Science Data Challenge απευθύνεται σε φοιτητές πανεπιστημίων, νέους επαγγελματίες, καθώς και εργαζόμενους της EY, για να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μέλλον για την κοινωνία και τον πλανήτη.

Οι συμμετέχοντες στον φετινό διαγωνισμό EY Open Science Data Challenge θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για καλό σκοπό, αντλώντας στοιχεία από δεδομένα υψηλής ανάλυσης, για να δημιουργήσουν προγνωστικά μοντέλα, να αξιολογήσουν τις ζημιές από τροπικές καταιγίδες και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη στρατηγικών για τον μετριασμό των επιπτώσεων και την ανάκαμψη από ακραία κλιματικά φαινόμενα, για περιοχές με περιορισμένη διαθεσιμότητα δεδομένων.

Τεύχος 464

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ