Skip to main content
20 November 2023 07:48

Στην Αθήνα οι Τελικοί του EIT Jumpstarter

Το EIT Jumpstarter, που βρίσκεται στον έβδομο κύκλο του, είναι ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα για ιδέες πριν το στάδιο της ένταξης σε κάποιον «επιταχυντή» (accelerator) και υποστηρίζεται από το European Institute of Innovation & Technology (EIT) και την κοινότητά του. Μέσω του προγράμματος, η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην Αθήνα, καθώς άνθρωποι που ασχολούνται με την καινοτομία, αλλά και ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πώς γίνεται η μεταμόρφωση ιδεών σε επιχειρήσεις μέσω live stream στον Μεγάλο Τελικό στις 30 Νοεμβρίου 2023 από εδώ.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στις ομάδες ανέρχεται στις 160.000 ευρώ και ο νικητής σε κάθε κατηγορία θα λάβει 10.000 ευρώ.

Ο Τελικός του EIT Jumpstarter 2023 θα μεταδοθεί on-line, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδρομή που μετατρέπει την καινοτομία σε επιχειρηματική πράξη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πάνω από 100 συμμετέχοντες από την Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε 9 κατηγορίες: EIT Health, EIT Digital, EIT Raw Materials, EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing, EIT Urban Mobility, New European Bauhaus και την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας (Rebuild Ukraine), με την τελευταία να αποτελεί τη νέα προσθήκη στο πρόγραμμα. Μία εκδήλωση όπου θα διαφανεί η σημασία του συνδυασμού της σωστής καθοδήγησης, της καθολικής δέσμευσης και της καινοτόμου σκέψης.

Οι προ-εγγραφές για το EIT Jumpstarter 2024 έχουν ήδη ξεκινήσει και μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη δικιά σας εδώ. Επιπλέον, την προηγούμενη ημέρα, στις 29 Νοεμβρίου, η Αθήνα θα φιλοξενήσει τον Μεγάλο Τελικό του BoostUp! Southeast 2023, που διοργανώνει το EIT Manufacturing. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση εδώ.

Τεύχος 396

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ