Skip to main content
17 July 2023 06:47

Στην αγορά το IBM Watsonx 

Η IBM ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η διάθεση του IBM Watsonx – την επιχειρησιακή Data & AI πλατφόρμα της για τεχνητή νοημοσύνη. Το Watsonx, το οποίο παρουσιάστηκε στο IBM THINK τον Μάιο, περιλαμβάνει τρία προϊόντα που βοηθούν τους οργανισμούς: το watsonx.ai studio για νέα θεμελιώδη μοντέλα, generative AI και μηχανική μάθηση, τον χώρο αποθήκευσης watsonx.data fit-for-purpose, σχεδιασμένο σε μια ανοικτή αρχιτεκτονική lakehouse, και την εργαλειοθήκη διακυβέρνησης watsonx.governance για την ενεργοποίηση ροών εργασιών ΑΙ και την επίτευξη αξιόπιστων, διαφανών και εξηγήσιμων αποτελεσμάτων (θα είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στο έτος). 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Watsonx επιτρέπει στους πελάτες και τους συνεργάτες να εξειδικεύουν και να αναπτύσσουν μοντέλα για διάφορα επιχειρηματικά use cases ή να δημιουργούν τα δικά τους μοντέλα. Μέχρι σήμερα, η πλατφόρμα έχει διαμορφωθεί από περισσότερους από 150 χρήστες σε διάφορους κλάδους – από τηλεπικοινωνίες έως τράπεζες – οι οποίοι συμμετέχουν στα προγράμματα beta και tech preview. 

Η IBM συνεργάζεται, επίσης, με ένα διευρυνόμενο οικοσύστημα συνεργατών για τη συνδημιουργία και την καινοτομία σε διάφορους κλάδους και περιπτώσεις χρήσης – από το διάστημα έως τον αθλητισμό – συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τη NASA για τη δημιουργία του πρώτου θεμελιώδους μοντέλου για την ανάλυση γεωχωρικών δεδομένων και το Wimbledon, όπου το Watsonx αξιοποιήθηκε στην παραγωγή σχολίων για τους αγώνες τένις. 

Τεύχος 328

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ