Skip to main content
10 May 2023 06:52

Σημαντική εξαγορά στον χώρο των ημιαγωγών

Ο κολοσσός των ημιαγωγών Qualcomm έκανε γνωστό πριν λίγες ημέρες ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας Autotalks, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται σε τεχνολογικά συστήματα πρόληψης ατυχημάτων οχημάτων.

Η κίνηση του αμερικανικού κολοσσού εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να διευρύνει την παρουσία του στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς η ολοένα μεγαλύτερη στροφή των καταναλωτών σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ο εμπλουτισμός όλο και περισσότερο των αυτοκινήτων με αυτοματισμούς έχουν εκτινάξει τη ζήτηση για ημιαγωγούς, καθιστώντας την αυτοκινητοβιομηχανία βασικό τομέα ανάπτυξης για τις εταιρείες του κλάδου ημιαγωγών.

Η Autotalks κατασκευάζει εξειδικευμένα τσιπ που χρησιμοποιούνται στις τεχνολογίες κάθε είδους επικοινωνιών των οχημάτων (V2X), είτε αυτά έχουν οδηγό είτε είναι αυτοκινούμενα, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Επενδύουμε στην έρευνα, την ανάπτυξη και την προώθηση του V2X από το 2017 και πιστεύουμε ότι, καθώς η αγορά αυτοκινήτου ωριμάζει, θα χρειαστεί μία αυτόνομη αρχιτεκτονική ασφαλείας V2X για τη βελτίωση της ασφάλειας στον δρόμο, καθώς και έξυπνα συστήματα μεταφοράς», δήλωσε ο Nakul Duggal, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τομέα αυτοκίνησης της Qualcomm Technologies.

Η Qualcomm διευκρίνισε την περασμένη Δευτέρα ότι θα ενσωματώσει τις λύσεις της Autotalks στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων Snapdragon Digital Chassis, χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

Τεύχος 281

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ