Skip to main content
6 February 2024 07:54

Σε θετικά επίπεδα οι πωλήσεις του iPhone

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Η Apple ανακοίνωσε την 1η Φεβρουαρίου τα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Το πλέον καθοριστικό ερώτημα γύρω από τις εμπορικές δραστηριότητες της Apple παραμένει ένα και αναλλοίωτο: Πώς πάει το iPhone;

Η απάντηση, όπως αποδεικνύεται, είναι «αρκετά καλά!». Αυτό ήταν το πρώτο πλήρες τρίμηνο πωλήσεων του iPhone 15 και η Apple ανέφερε έσοδα μονάδας iPhone ύψους 69,7 δισ. δολαρίων, ενώ, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η Apple ξεπέρασε τη Samsung και πήρε την πρώτη θέση στις παγκόσμιες αποστολές smartphone. Συνολικά, η Apple ανακοίνωσε έσοδα ύψους 119,58 δισ. δολαρίων, τα οποία ήταν αρκετά για να ξεπεράσουν τις προσδοκίες της Wall Street.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η εγκατεστημένη βάση ενεργών συσκευών μας έχει πλέον ξεπεράσει τα 2,2 δισ., φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό σε όλα τα προϊόντα και τα γεωγραφικά τμήματα», δήλωσε ο CEO, Tim Cook, στην ανακοίνωση της εταιρείας. «Καθώς οι πελάτες θα αρχίσουν να γνωρίζουν το Apple Vision Pro, είμαστε προσηλωμένοι όπως πάντα στην επιδίωξη πρωτοποριακής καινοτομίας ‒ σύμφωνα με τις αξίες μας για λογαριασμό των πελατών μας».

Τεύχος 442

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ