Skip to main content
2 September 2022 06:51

Σε αγορές εκτός Κίνας το Harmony OS

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Huawei αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα πρωτοβουλίες για να ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να εργαστούν στο Harmony OS – την πλατφόρμα που δημιούργησε μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ που αρνήθηκαν στον κινεζικό γίγαντα την πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Μια σειρά αναρτήσεων στους κινεζικούς λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης της Huawei περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για να ανακοινωθούν κίνητρα προς τους developers για κωδικοποίηση στο Harmony OS, όπως και βοήθεια προς αυτούς για τη στόχευση υπεράκτιων αγορών. Το κινεζικό πρακτορείο PingWest γράφει ότι στις εκδηλώσεις αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες προγράμματα κινήτρων αξίας $200 εκατ. και ότι στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν συμβουλές για το πώς να στοχεύσουν χρήστες στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και σε Ασία-Ειρηνικό.

Στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Huawei για το Η1 2022, παραδέχεται ότι «το device business μας επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό» – πιθανώς από τις επιπτώσεις του διπλού lockdown στην Κίνα που επιβραδύνουν τις πωλήσεις και την παραγωγή και από την παγκόσμια αβεβαιότητα που ωθεί τους καταναλωτές να περιορίζουν τις δαπάνες. Παράλληλα, τα προϊόντα της εταιρείας πιθανώς είναι λιγότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές, καθώς η απουσία του Android τα καθιστά non-standard.

Συνεπώς, η στόχευση αναπτυσσόμενων αγορών έχει νόημα για τη Huawei, η οποία σίγουρα αναγνωρίζει ότι το Harmony OS και οι συσκευές που το τρέχουν δεν θα πετύχουν πουθενά – ακόμα και στην Κίνα – χωρίς μια ισχυρή συλλογή εφαρμογών.

Τεύχος 121

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ