Skip to main content
15 December 2023 07:46

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην Xenia 2023

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η φετινή έκθεση Xenia καθώς 31.234  στελέχη του hospitality ανακάλυψαν στα περίπτερα των 520+ εκθετών υλικά, εξοπλισμό, λύσεις, υπηρεσίες, τεχνολογίες, digital εργαλεία που απαντούν σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων της βιομηχανίας του τουρισμού.

Για τρεις ημέρες η Xenia αποτέλεσε το επίκεντρο του ξενοδοχειακού κλάδου & meeting point του πιο δυναμικού community του ελληνικού Tουρισμού, όπου κλείστηκαν σπουδαία deals, και αναδείχθηκαν οι νέες τάσεις και εφαρμογές που θα αποτελέσουν εργαλείο για βιώσιμη ανάπτυξη στον ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα της φιλοξενίας.

520+ εκθέτες παρουσίασαν νέες τάσεις, καινοτόμα προϊόντα, high-end προτάσεις

Η διοργάνωση του 2023 ανέδειξε όλες τις καινοτόμες και επίκαιρες λύσεις για την κατασκευή, ανακαίνιση, τον εξοπλισμό, την τροφοδοσία και την ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων, καθώς και μία τεράστια γκάμα σύγχρονων προϊόντων, εξειδικευμένων υπηρεσιών και digital εργαλείων που αναζητά κάθε στέλεχος της τουριστικής βιομηχανίας που θέλει να εξελίξει την επιχείρησή του σε ένα δυνατό brand name της φιλοξενίας. Μέσα από τον πλούσιο των προϊόντων και υπηρεσιών των εκθετών, ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων, αρχιτέκτονες, διακοσμητές αλλά και εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιριών μπόρεσαν να βρουν -ανάμεσα σε πολλά άλλα- υλικά και πρακτικές για sustainable και eco-friendly ξενοδοχειακές μονάδες, έξυπνες τεχνολογίες, προηγμένη οπτικοακουστική τεχνολογία καθώς και αυτόματα συστήματα που διαμορφώνουν ένα smart hotel, ψηφιακές λύσεις που θα βελτιώσουν και θα εξατομικεύσουν την εμπειρία των επισκεπτών αλλά και προτάσεις για να εντάξουν το κομμάτι του wellness στο ξενοδοχείο τους. Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός από F&B Managers και στελέχη της εστίασης, βρήκαν εξοπλισμό και προτάσεις catering αλλά για τα εστιατόρια των τουριστικών μονάδων καθώς και μηχανήματα επαγγελματικής κουζίνας.

Sustainability & energy saving πρωταγωνίστησαν στην έκθεση

Με την επίσκεψή τους στην Xenia οι επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους 150 εκθέτες του Κατασκευαστικού Tομέα για να επιλέξουν μαζί τις custom λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, που ταιριάζουν στην επιχείρησή τους. Επίσης, ανακάλυψαν από κοντά καινοτόμα προϊόντα και σύγχρονες υπηρεσίες που έχουν ως στόχο να κάνουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες λειτουργικές, μοντέρνες, βιώσιμες, eco-friendly. Παράλληλα, βρήκανε λύσεις που θα τους βοηθήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων τους με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και κόστους, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο ένα ζητούμενο για αυτούς.

Το ONEliving House Project έκλεψε τις εντυπώσεις

Σχεδιασμένη από την ομάδα της Costas Gagos Architecture & Design, η εντυπωσιακή προκατασκευασμένη, μεταφερόμενη, πολυτελή σουίτα, 420 τ.μ, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που θέλησαν να περιηγηθούν σε αυτήν και ενθουσίασε για το contemporary minimalist design της, τα πλέον έξυπνα συστήματα διαχείρισης χώρου με τα οποία είναι εξοπλισμένη, τον εντυπωσιακό σχεδιασμό της, την εναλλαγή υλικών και τη λειτουργικότητά της.

Workshops που ενημέρωσαν, ενέπνευσαν και ανέδειξαν τις τάσεις του κλάδου

Τα workshops της έκθεσης Xenia, αποτέλεσαν για ακόμα μία φορά έναν τόπο ανταλλαγής απόψεων και γνώσης, ένα κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα σε διακεκριμένους εισηγητές και στελέχη της Tουριστικής βιομηχανίας, αλλά και μία ευκαιρία έμπνευσης και διάδοσης καινοτόμων ιδεών και προτάσεων.

Η Xenia ανανεώνει το ραντεβού της για τις 23-25 Νοεμβρίου 2024!

Τεύχος 415

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ