Skip to main content
29 March 2024 07:52

Πόλεμος μεταξύ των ταλέντων της Silicon Valley

Όπως σημειώνει η WSJ, οι εταιρείες τεχνολογίας προσφέρουν πακέτα αποζημίωσης εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ενώ επιταχύνονται χρονοδιαγράμματα κατοχύρωσης μετοχών και προσφορές για λαθροθηρία ολόκληρων ομάδων μηχανικών, με στόχο να προσελκύσουν ανθρώπους με τεχνογνωσία και εμπειρία στο είδος της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Οι εταιρείες ανταγωνίζονται μεταξύ τους και ενάντια στις νεοφυείς επιχειρήσεις που συναγωνίζονται να είναι το επόμενο big think που θα ανατρέψει τους «γίγαντες».

H τρέχουσα έλλειψη ταλέντων τεχνητής νοημοσύνης ξεχωρίζει, καθώς οι απολύσεις συνεχίζονται σε άλλους τομείς της τεχνολογίας και καθώς οι εταιρείες ανακατανέμουν πόρους για να επενδύσουν περισσότερο στην κάλυψη του τεράστιου κόστους ανάπτυξης τεχνολογίας AI.

Για διευθυντικούς ρόλους στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση, οι αυξήσεις στις βασικές αμοιβές κυμαίνονταν από 5% έως 11% από τον Απρίλιο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023, σύμφωνα με έρευνα της WTW σε περισσότερους από 1.500 εργοδότες. Οι αυξήσεις της βασικής αμοιβής των μη διευθυντικών ρόλων κυμάνθηκαν από 13% έως 19% κατά την ίδια περίοδο.

ΤΕΥΧΟΣ 478

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ