Skip to main content
25 January 2024 07:50

Πρόστιμο στην Amazon για παρακολούθηση εργαζομένων

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Η γαλλική ρυθμιστική αρχή επέβαλε πρόστιμο 32 εκατ. ευρώ στον τοπικό χειριστή των αποθηκών της Amazon για τη χρήση ενός «υπερβολικά παρεμβατικού» συστήματος παρακολούθησης για τις δραστηριότητες των εργαζομένων της.

Η Γαλλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (CNIL) ανέφερε σε δήλωση την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, ότι η Amazon France Logistique έδωσε σαρωτές στο προσωπικό τής αποθήκης που κατέγραφαν τις περιόδους αδράνειας και πόσο γρήγορα εκτελούσαν ορισμένες εργασίες, όπως η αφαίρεση ενός αντικειμένου από τα ράφια ή η απόθεσή του.

Το CNIL έκρινε ότι το σύστημα σαρωτή ήταν «υπερβολικό» εν μέρει, επειδή μετρούσε τις διακοπές εργασίας με τέτοια ακρίβεια, που ενδεχομένως απαιτούσε από τους υπαλλήλους να δικαιολογούν κάθε διάλειμμα ή διακοπή.

Η Amazon ανέφερε σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Τα συστήματα διαχείρισης αποθήκης είναι βιομηχανικά πρότυπα και είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των λειτουργιών και για την παρακολούθηση της αποθήκευσης του αποθέματος και της επεξεργασίας των πακέτων εγκαίρως και σύμφωνα με τις προσδοκίες των πελατών».

Η γνωστή εταιρεία είπε επίσης: «Oι εργαζόμενοι αφιερώνουν αρκετό χρόνο για να αποθηκεύσουν τα προϊόντα, ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες ασφαλείας μας και να επιθεωρήσουν σωστά κάθε δέμα προτού αποθηκευτεί».

Τεύχος 434

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ