Skip to main content
22 September 2022 06:48

Πρωταθλήτρια του διαγωνισμού κυβερνοασφάλειας η Δανία

Το European Cyber Security Challenge 2022 (ECSC22), μετά από δύο ημέρες συνεχών αναμετρήσεων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία για 8η χρονιά, με νικήτρια ομάδα τη Δανία στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, τη Γερμανία στη 2η και στην 3η θέση τη Γαλλία. Η ελληνική ομάδα, βρέθηκε στην 22η θέση της γενικής κατάταξης.

Συνολικά, 33 ομάδες και περισσότεροι από 600 συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν εκπροσωπώντας κράτη-μέλη της Ε.Ε. και χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), ενώ φέτος συμμετείχαν και πέντε φιλοξενούμενες ομάδες εκτός Ε.Ε. από τον Καναδά, το Ισραήλ, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το European Cybersecurity Challenge είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός, που συντονίζεται από τον ENISA. Η φετινή εκδήλωση οργανώθηκε από την Cyber Security Austria, και τον κύριο χορηγό, A1 Telekom Group, ενώ υποστηρίχθηκε από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία της Αυστρίας, το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και την πόλη της Βιέννης.

Οι συμμετέχοντες έλυσαν κατά τη διάρκεια της διήμερης διαγωνιστικής διαδικασίας cybersecurity challenges σε τομείς όπως web, mobile security, crypto puzzles, reverse engineering, forensics, αλλά και escape room, προκειμένου να αποδείξουν τις ικανότητές τους, αλλά και να αναδείξουν τις διαφορετικές δεξιότητές τους που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια.

Το European Cybersecurity Challenge 2023, θα πραγματοποιηθεί στο Hamar της Νορβηγίας από τις 23 έως τις 28 Οκτωβρίου 2023.

Τεύχος 135

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ