Skip to main content
14 October 2022 06:43

Προώθηση της τηλεργασίας στον χώρο της δημόσιας διοίκησης

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Η Κοινωνία της Πληροφορίας διακήρυξε ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για τη σύναψη Συμφωνίας – Πλαίσιο με έναν οικονομικό φορέα για το έργο Υπηρεσίες προσαρμογής εργαλείων και εφαρμογών για την υποστήριξη της τηλεργασίας στον χώρο της δημόσιας διοίκησης.

Με το έργο αυτό θα υλοποιηθούν πιλοτικές ενέργειες που σχετίζονται με την τηλεργασία σε συγκεκριμένους φορείς της δημόσιας διοίκησης, αντιπροσωπευτικούς σε επίπεδο αρμοδιοτήτων στην ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης (Υπουργείο, Φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ανεξάρτητη Αρχή, κ.λπ.).

Για την επίτευξη των στόχων του έργου:

• Θα εφαρμοστούν επιχειρησιακά σενάρια με τη χρήση πληροφοριακών εργαλείων στην κανονική λειτουργία των επιλεγμένων φορέων.

• Θα αναδειχθούν τα σενάρια αυτά σε επαναλήψιμες καλές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στο σύνολο των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, με τη χρήση των ίδιων ή/και παρόμοιων πληροφοριακών εργαλείων, με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην Πιλοτική Εφαρμογή.

• Επιλεγμένες λειτουργικότητες, όπως ιδίως η καταγραφή της ανθρωποπροσπάθειας των στελεχών που είναι σε τηλεργασία, θα μπορούν να έχουν καθολική εφαρμογή με βάση τα αποτελέσματα και συμπεράσματα της Πιλοτικής εφαρμογής.

Τα εργαλεία στη λειτουργικότητα των οποίων θα στηρίζονται και θα αφορούν τα σενάρια που θα αναπτυχθούν αφορούν στις παρακάτω κατηγορίες:

• Εργαλεία Συνεργασίας (Collaboration Tools).

• Εργαλεία Σχεδιασμού, εκτέλεσης και παρακολούθησης έργων, αναθέσεων εργασιών.

• Περιβάλλοντα Τηλεδιασκέψεων και Τηλεσυνεργασίας.

• Εξειδικευμένα περιβάλλοντα Εικονικής Υποδομής Περιβάλλοντος Εργασίας (VDI).

Τα εργαλεία που θα αναπτυχθούν θα είναι διαθέσιμα προς ανάκτηση από τους Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης σε εξειδικευμένο δικτυακό τόπο που θα αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό στο πλαίσιο του Έργου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.180.186,67 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης ορίζεται η 21η Νοεμβρίου 2022.

Τεύχος 151

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ