Skip to main content
1 September 2023 06:51

Προτάσεις από την devolo για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των μαθητών

Πλέον οι ανάγκες των μαθητών έχουν αυξηθεί, καθώς η τεχνολογία έχει επιφέρει αρκετές αλλαγές στον τρόπο μελέτης στο σπίτι, εξηγεί η devolo. Η εταιρεία απαντάει σε ορισμένα ερωτήματα, ώστε να βοηθήσει τους γονείς να επιλέξουν, υπό τα σωστά κριτήρια, τον κατάλληλο εξοπλισμό για εκπαίδευση είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο.
Σταθερός υπολογιστής, laptop ή tablet; Η πιο βασική απόφαση αφορά στο ερώτημα εάν πρέπει τα παιδιά να χρησιμοποιούν σταθερό υπολογιστή (desktop), φορητό υπολογιστή (laptop) ή tablet. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η καλύτερη επιλογή είναι το laptop ή το tablet, τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία από έναν υπολογιστή desktop, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε. Αν μάλιστα προστεθεί και ένα μεγαλύτερο monitor, είναι σαν να έχετε ένα desktop και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε επιπλέον εξοπλισμό, διότι η εργασία θα γίνεται πιο εύκολα. Επιπλέον, όλες οι σημερινές συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και κάμερα, οπότε δεν χρειάζεται να αγοραστούν ξεχωριστά.
Laptop: Μοντέλο για αρχάριους ή για προχωρημένους; Όσον αφορά τη χρήση των υπολογιστών από μικρά παιδιά, είναι σημαντικό οι συσκευές που χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς να έχουν εξαιρετικά ανθεκτικό σχεδιασμό ακόμη και μετά από κάποια πτώση. Τα παιδιά θα απολαύσουν για περισσότερο διάστημα ένα ανθεκτικό laptop και οι γονείς δεν θα ανησυχούν για τα επιπλέον έξοδα επισκευής. Φυσικά, ο τεχνικός εξοπλισμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις και τον προϋπολογισμό. Τα παρακάτω σημεία αναφοράς θα βοηθήσουν στην επιλογή της σωστής συσκευής:
• Επεξεργαστής υψηλών επιδόσεων.
• Μνήμη RAM τουλάχιστον στα 6GB, κατά προτίμηση 8GB.
• Σκληρό δίσκο SSD με χώρο αποθήκευσης τουλάχιστον 256GB.
• Full HD οθόνη.
• Ενσωματωμένη webcam, ηχεία και μικρόφωνο.
• Διάρκεια λειτουργίας με μπαταρία για τουλάχιστον 6 ώρες.
Ποιο το σωστό monitor για μια ολοκληρωμένη εικόνα; Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, τόσο τα tablet όσο και τα laptop μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικά και εργονομικά στη χρήση τους. Η πιο σημαντική αγορά είναι μια εξωτερική οθόνη, που βοηθάει στην καλύτερη στάση σώματος και έχει υψηλότερη ανάλυση, κάνοντας την εκπαίδευση πιο εύκολη και ξεκούραστη. Όσον αφορά στα τεχνικά στοιχεία, τα πιο σημαντικά κριτήρια για την αγορά μιας οθόνης περιλαμβάνουν πάνελ τελευταίας τεχνολογίας με ομοιόμορφη και δυνατή αναπαραγωγή χρώματος, καθώς και επαρκείς επιλογές ρύθμισης της θέσης. Μια καλή οθόνη θα πρέπει να επιτρέπει ρυθμίσεις σε ύψος, κλίση και περιστροφή. Ως βασικό χαρακτηριστικό, ωστόσο, συνιστούμε μια οθόνη με διαγώνιο τουλάχιστον 24 ιντσών και ανάλυση Full HD (1920×1080 pixels).
Θα χρειαστούν επιπλέον αξεσουάρ; Ένα εργονομικό στη χρήση πληκτρολόγιο και ποντίκι όταν χρησιμοποιείτε ένα desktop, είναι δεδομένα. Ακόμα και το πιο προηγμένο trackpad και το πιο σύγχρονο πληκτρολόγιο σε ένα laptop έχουν σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε κίνηση και όχι για παρατεταμένη χρήση σε ένα μόνιμο γραφείο. Θα είστε πολύ πιο άνετα ακόμη και με έναν συνδυασμό οικονομικού πληκτρολογίου και ποντικιού. Με λίγο περισσότερα χρήματα μπορείτε επίσης να πάρετε το κατάλληλο σύστημα headset. Αυτό και μια κάμερα web είναι εξίσου σημαντικά κομμάτια του βασικού εξοπλισμού για τη σύγχρονη ψηφιακή μάθηση.
Πώς να διασφαλίσετε μια ισχυρή σύνδεση Internet; Όταν φτάσει η ώρα για εργασία ή εκπαίδευση από το σπίτι, η καλή σύνδεση στο Internet είναι το πιο σημαντικό. Το πρόβλημα είναι ότι πολλά νοικοκυριά διαθέτουν περίπλοκη κάλυψη WiFi, που συχνά δεν επαρκεί και δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή σύνδεση. Οι σύγχρονες λύσεις δικτύου βοηθούν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων με WiFi repeaters και προσαρμογείς WiFi Powerline. Ποια είναι όμως η κατάλληλη λύση για εσάς; Ο «κανόνας» λέει ότι τα repeater είναι ιδανικά για διαμερίσματα ενός ορόφου ή μικρές αποστάσεις. Από την άλλη, αν θέλετε να καλύψετε μεγαλύτερες αποστάσεις ή περισσότερα από ένα επίπεδα με WiFi, τότε οι λύσεις Powerline είναι η σωστή επιλογή. H devolo μέσω της εκτεταμένης γκάμας προϊόντων της μπορεί να σας προσφέρει και τις δύο λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου που θέλετε να καλύψετε.

Τεύχος 340

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ