Skip to main content
3 March 2022 07:51

Προσωπικά δεδομένα της Nvidia διαρρέουν από χάκερ

Από την προηγούμενη εβδομάδα το εσωτερικό της σύστημα έχει τεθεί σε κίνδυνο

Η Nvidia επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση, με συνέπεια τη διαρροή ιδιόκτητων πληροφοριών της και διαπιστευτηρίων των υπαλλήλων της στο Διαδίκτυο. Η Nvidia δήλωσε πως για την παραβίασή της ενημερώθηκε στις 23 Φεβρουαρίου και πως η δραστηριότητά της δεν θα διακοπεί εξαιτίας αυτής.

Η ομάδα Lapsus$ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και ζήτησε από την Nvidia να αναιρέσει το Crypto Mining Limiter. Η Nvidia δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με τις απαιτήσεις αυτές και εργάζεται για να βελτιώσει την ασφάλειά της. Έχει ενημερώσει τις αρχές επιβολής του νόμου και συνεργάζεται με ειδικούς στον κυβερνοχώρο για να αντιμετωπίσει την επίθεση.

Παρόλο που η Nvidia δεν ανέφερε τι ιδιόκτητες πληροφορίες κλάπηκαν, η ομάδα ransomware LAPSUS$ δήλωσε πως κλάπηκαν δεδομένα 1TB, συμπεριλαμβανομένων αρχείων με λεπτομέρειες για hardware και software της Nvidia. Κυρίως, η ομάδα ισχυρίζεται πως έχει αρχεία για έναν driver GPU, που θα μπορούσε να επαναφέρει πλήρως τη δυνατότητα για Ethereum mining στη σειρά RTX 30 των GPUs.

Ο Toby Lewis, επικεφαλής ανάλυσης απειλών στην εταιρεία πληροφοριών σκοτεινού ιστού Darktrace, δήλωσε ότι «οι προηγούμενοι στόχοι της φερόμενης ομάδας hacking και η σχεδόν εγγενής χρήση ισπανικών και πορτογαλικών σε προηγούμενες σημειώσεις λύτρων υποδηλώνουν ότι αυτή δραστηριοποιείται από τη Νότια Αμερική».

Τεύχος 23

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ