Skip to main content
16 May 2023 06:45

Προμήθεια φορητών φασματοφωτομέτρων RAMAN για το ΓΧΚ

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) διακηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό άνω των ορίων για την ανάθεση σύμβασης με τίτλο: Προμήθεια φορητών φασματοφωτομέτρων RAMAN, για τις ανάγκες των εργαστηρίων του Γενικού Χημείου του Κράτους (ΓΧΚ).

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια 7 φορητών φασματοφωτομέτρων RAMAN, για τις ανάγκες των εργαστηρίων του ΓΧΚ και ειδικότερα για τα τμήματα ΧΥ: Ρόδου, Μυτιλήνης, Ιωαννίνων, Πάτρας, Κέρκυρας, Βόλου και Χανίων.

Τα RAMAN θα πρέπει να πληρούν τις εξής τεχνικές προδιαγραφές:

• Να είναι φορητό, τύπου χειρός (handheld) με έγχρωμη ευμεγέθη οθόνη αφής.

• Να έχει βάρος μικρότερο από 2Kg (με την μπαταρία).

• Να είναι κατάλληλο για την ταυτοποίηση ουσιών σε υγρή και στερεά μορφή, δηλαδή σκόνης, κόκκων (pellets) διαμέτρου μερικών χιλιοστών και αντικειμένων. Να έχει τη δυνατότητα απευθείας λήψης φάσματος ουσιών που βρίσκονται μέσα σε γυάλινους περιέκτες ή σε διαφανείς πλαστικές σακούλες.

• Να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα (προσαρμογείς κ.λπ.) για τη λήψη φάσματος από τα παραπάνω είδη δειγμάτων και για περιέκτες όπως γυάλινα φιαλίδια, γυάλινες φιάλες μεγαλύτερου μεγέθους και πλαστικές σακούλες, καθώς και από αδιαφανείς συσκευασίες.

• Να καλύπτει φασματικό εύρος 300-2350 cm-1 τουλάχιστον.

• Το laser να έχει κυμαινόμενη και ρυθμιζόμενη ισχύ έως τουλάχιστον 400mW και μήκος κύματος 1064nm.

• Να μπορεί να πραγματοποιεί έναρξη της λήψης φάσματος με χρονοκαθυστέρηση, για λόγους ασφαλείας.

• Να συνοδεύεται από βιβλιοθήκες, της τελευταίας διαθέσιμης έκδοσης, με φάσματα τουλάχιστον των ακόλουθων κατηγοριών ουσιών: Γενικών χημικών ουσιών και επικινδύνων χημικών ουσιών, ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, νέων ψυχοτρόπων ουσιών, πρόδρομων ουσιών και ουσιών που χρησιμοποιούνται για την αραίωση των ναρκωτικών (cutting agents), εκρηκτικών, ουσιών που ανήκουν στην κατηγορία των χημικών όπλων, φαρμακευτικών ουσιών.

• Να περιλαμβάνει προεγκατεστημένες βιβλιοθήκες με τουλάχιστον 10.000 φάσματα. Να επιτρέπει την κατασκευή βιβλιοθηκών με φάσματα του χρήστη.

• Να λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία και να περιλαμβάνει προστατευτική βαλίτσα μεταφοράς.

• Να έχει προεγκατεστημένο λογισμικό, που να επιτρέπει: Τη ρύθμιση των απαραίτητων παραμέτρων λήψης του φάσματος από τον χρήστη, την εύρεση του φάσματος των βιβλιοθηκών με την καλύτερη συμφωνία προς το φάσμα του δείγματος, την αντιπαραβολή του φάσματος με το φάσμα της βιβλιοθήκης, την ποιοτική και ποσοτική ανάλυση σε περιπτώσεις δειγμάτων που αποτελούν μείγματα ουσιών, την επισκόπηση φασμάτων της βιβλιοθήκης και την εκτέλεση αυτοδιαγνωστικών τεστ.

• Να πραγματοποιεί σύνδεση με ηλεκτρονικό υπολογιστή για μεταφορά των φασμάτων.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 247.814 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% (χωρίς Φ.Π.Α.: 199.850 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. (24 %): 47.964 ευρώ).Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίζεται η Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 23:30.

Τεύχος 285

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ