Skip to main content
1 April 2024 07:49

Προβλέψεις πωλήσεων και προσλήψεις προσωπικού μέσω AI

Η startup από το ΑΠΘ, RealMINT, «χειρίζεται» την τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει τη ζήτηση των προϊόντων μιας επιχείρησης με βάση το ιστορικό πωλήσεων – χάρη στο προϊόν της Demandio. Παράλληλα, με το προϊόν της MindEscape, βελτιστοποιεί και τη διαδικασία των προσλήψεων μέσα από ψυχομετρικά εργαλεία αξιολόγησης της προσωπικότητας των υποψηφίων.

«Η εταιρεία είναι ένας τεχνοβλαστός μέσα από το ΑΠΘ και δημιουργήθηκε από τον καθηγητή πληροφορικής κο Ιωάννη Βλαχάβα και τους υποψήφιους διδάκτορες Ελευθέριο Κουλούμπρη και Γεώργιο Λιάπη. Η ιδέα προέκυψε από τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του καθηγητή και τα διδακτορικά των φοιτητών, σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία του καθηγητή μέσω του εργαστηρίου ευφυών συστημάτων. Η RealMINT εφαρμόζει την τεχνητή νοημοσύνη για επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, με σκοπό να δημιουργήσει ποιοτικά, οικονομικά, εύχρηστα και ανθρωποκεντρικά προϊόντα», σημειώνει ο κος Λιάπης, συνιδρυτής της RealMINT.

Η RealMINT αυτήν τη στιγμή έχει συμβόλαια με δύο μεγάλες επιχειρήσεις της Ελλάδας, ενώ γίνεται αξιολόγηση των προϊόντων της και από μερικές ακόμα. Στα μελλοντικά σχέδια της, είναι η είσοδος σε νέες αγορές της Ευρώπης, καθώς και η βελτίωση των προϊόντων της με νέα χαρακτηριστικά και επέκταση της τεχνογνωσίας σε νέους κλάδους.

ΤΕΥΧΟΣ 479

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ