Skip to main content
23 February 2022 09:59

Ποια είναι τα οφέλη του hyperautomation;

Το hyperautomation (υπερ-αυτοματισμός) είναι μια επέκταση του παραδοσιακού αυτοματισμού και συνεπάγεται την αυτοματοποίηση κάθε διαδικασίας μιας επιχείρησης. Εννοείται ότι αξιοποιεί τις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης (AI), της μηχανικής εκμάθησης (Machine Learning) και διάφορα είδη λογισμικού ενοποίησης και αυτοματισμού (όπως το RPA και το iPaaS). Τα πλεονεκτήματα του υπερ-αυτοματισμού είναι τα εξής:

  • Βοηθάει τα μέγιστα στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, καθώς συνδέει όλες τις διαφορετικές πτυχές και τα τμήματα μεταξύ τους. Ο συνδυασμός έξυπνων εργαλείων που αλληλεπιδρούν με τους χρήστες σε όλες τις βασικές διαδικασίες μιας επιχείρησης, διευκολύνει την ομαδική συνεργασία.
  • Βελτιστοποιεί τις διαδικασίες και τις ροές εργασίας σε ολόκληρη την επιχείρηση, γεγονός που μειώνει τον χρόνο που αφιερώνουν οι εργαζόμενοι σε μη αυτόματες εργασίες. Αυτό αυξάνει και την παραγωγικότητα και την ικανοποίηση των εργαζομένων, οι οποίοι μπορούν να επικεντρωθούν στα στρατηγικά και κρίσιμα για τις επιχειρήσεις έργα που εκτιμούν και είναι καλύτερα εξοπλισμένα για να χειριστούν.
  • Παρέχει καλύτερα αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες, συλλέγοντας δεδομένα από πολλά και διαφορετικά σημεία αυτόματα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για να γίνουν αλλαγές στις διαδικασίες και τις προβλέψεις για το μέλλον της επιχείρησης.
  • Αυξάνει την επιχειρηματική ευελιξία σε μεταβαλλόμενες αγορές και περιβάλλοντα, που είναι το κλειδί για την επιβίωση μιας επιχείρησης.
  • Αυξάνει την απόδοση των επενδύσεων μιας επιχείρησης (Return on InvestmentROI) παρέχοντας ακόμα πιο έξυπνους και πολύπλοκους αυτοματισμούς που οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα — εξοικονόμηση χρόνου και κόστους, υψηλότερη διατήρηση πελατών, αυξημένες πωλήσεις κ.λπ.

Τεύχος 15

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ