Skip to main content
8 March 2024 07:55

Πιθανή παραβίαση δεδομένων της American Express

Η American Express προειδοποίησε τους πελάτες της ότι τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί μετά από απόπειρα παραβίασης δεδομένων τρίτων. Σε επιστολή που κατατέθηκε στην πολιτεία της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, ο πάροχος πιστωτικών καρτών προειδοποίησε ότι οι τρέχοντες ή προηγούμενοι αριθμοί λογαριασμών καρτών Amex που έχουν εκτεθεί, πιθανότατα περιλαμβάνουν ονόματα πελατών και άλλα στοιχεία της κάρτας, όπως η ημερομηνία λήξης.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι πελάτες ενδέχεται να λάβουν επιπλέον επιστολές ειδοποίησης εάν εμπλέκονται περισσότεροι από ένας λογαριασμός τους. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσοι πελάτες ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό.

Η έκθεση 2024 Data Breach Notification Report της Πολιτείας της Μασαχουσέτης δείχνει πολυάριθμα περιστατικά τρίτων που αναφέρθηκαν από την American Express στα τέλη Φεβρουαρίου και αφορούσαν παραβιασμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών. Συνολικά, αυτά ανέρχονται σε 33 επηρεαζόμενους πολίτες από την πολιτεία.

Η American Express δήλωσε ότι «η παραβίαση συνέβη σε έναν τρίτο πάροχο υπηρεσιών που προσλαμβάνεται από πολλούς εμπόρους», η οποία μπορεί να αφορούσε πληροφορίες λογαριασμού ορισμένων μελών της κάρτας της. Δεν υπήρξε ενημέρωση σχετικά με την ταυτότητα του παρόχου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ