Skip to main content
22 February 2022 07:54

Παρανάλωμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Ατλαντικό

Άλλο ένα πλήγμα για την παγκόσμια βιομηχανία, μετά την έλλειψη ημιαγωγών

Οι μπαταρίες λιθίου άγνωστου αριθμού ηλεκτρικών οχημάτων (Porsche, Volkswagen, Bentley και Lamborghini) στο εγκαταλελειμμένο φορτηγό πλοίο Felicity Ace στον Ατλαντικό Ωκεανό, έχουν πάρει φωτιά. Δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή εάν οι μπαταρίες είναι αυτές που πυροδότησαν τη φωτιά. Για την κατάσβεσή της θα χρειαστούν ειδικοί στην κατάσβεση πυρκαγιών από μπαταρίες.

Το Felicity Ace κατευθυνόταν από τη Γερμανία σε λιμάνι στο Ρόουντ Άιλαντ όταν εξέδωσε σήματα κινδύνου την Τετάρτη (16/02) το πρωί, αναφέροντας φωτιά σε ένα από τα καταστρώματα φορτίου του. Και τα 22 μέλη του πληρώματος εκκένωσαν επιτυχώς το πλοίο χωρίς να χρειαστούν ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του πορτογαλικού ναυτικού.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους αναπτύσσει τώρα ένα σχέδιο για την ανάκτηση του εγκαταλειμμένου πλοίου. Τα ρυμουλκά σκάφη είναι καθοδόν από το Γιβραλτάρ και την Ολλανδία και αναμένεται να φτάσουν στο σημείο του πλοίου μέσα στην εβδομάδα.

Συνολικά, ο αριθμός των οχημάτων που κάηκαν ενδέχεται να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια, αν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αρνήθηκαν να δώσουν μια εκτίμηση.

Τεύχος 16

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ