Skip to main content
20 February 2024 07:51

Παραγωγή βίντεο μέσω AI

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Ο ηγέτης της τεχνητής νοημοσύνης, OpenAI, εισήγαγε ένα νέο μοντέλο AI που ονομάζεται Sora, το οποίο – όπως ισχυρίζεται η εταιρεία – μπορεί να δημιουργήσει «ρεαλιστικά» και «ευφάνταστα» βίντεο 60 δευτερολέπτων από γρήγορα μηνύματα κειμένου. Σε ανάρτησή της την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, η εταιρεία δήλωσε ότι το Sora είναι σε θέση να παράγει βίντεο διάρκειας έως και 60 δευτερολέπτων από οδηγίες κειμένου, με τη δυνατότητα να προβάλλει σκηνές με πολλούς χαρακτήρες, συγκεκριμένους τύπους κίνησης και λεπτομερείς σκηνές φόντου. «Το μοντέλο κατανοεί όχι μόνο τι ζητάει ο χρήστης μέσα από το κείμενο, αλλά και πώς αυτά που θέλει αποτυπώνονται στον φυσικό κόσμο», ανέφερε η ανάρτηση. Η OpenAI δήλωσε ότι σκοπεύει να εκπαιδεύσει μοντέλα AI ώστε να μπορεί να «βοηθήσει τους ανθρώπους να λύσουν προβλήματα που απαιτούν αλληλεπίδραση στον πραγματικό κόσμο».

Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να δοκιμάσει το τελευταίο μοντέλο και να εξετάσει προσεκτικά διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της παραπληροφόρησης, του περιεχομένου μίσους και της προκατάληψης. Η εταιρεία δήλωσε ότι δημιουργεί επίσης εργαλεία για να βοηθήσει στον εντοπισμό παραπλανητικών πληροφοριών.

Το Sora θα διατεθεί πρώτα σε καθηγητές κυβερνοασφάλειας, οι οποίοι ονομάζονται “red teamers” και μπορούν να αξιολογήσουν το προϊόν για βλάβες ή κινδύνους. Θα παραχωρήσει επίσης πρόσβαση σε ορισμένους εικαστικούς καλλιτέχνες, σχεδιαστές και κινηματογραφιστές για να συλλέξει σχόλια σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματίες.

Τεύχος 452

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ