Skip to main content
29 January 2024 07:54

Παραβίαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της HPE

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Η Hewlett Packard Enterprise ανέφερε ότι τα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζονται στο Cloud παραβιάστηκαν από την ίδια ρωσική ομάδα hacker που παραβίασε ορισμένους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft νωρίτερα τον Ιανουάριο. Η HPE αποκάλυψε την παραβίαση πριν λίγες μέρες. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 12 Δεκεμβρίου 2023 και επηρέασε «ένα μικρό ποσοστό των γραμματοκιβωτίων της HPE που ανήκουν σε άτομα της κυβερνοασφάλειας, της αγοράς, των επιχειρήσεων και άλλων λειτουργιών», ανέφερε η εταιρεία.

«Η εταιρεία, με τη βοήθεια εξωτερικών εμπειρογνωμόνων κυβερνοασφάλειας, ενεργοποίησε αμέσως τη διαδικασία αντίδρασής μας για να διερευνήσει, να περιορίσει και να αποκαταστήσει το περιστατικό, εξαλείφοντας τη δραστηριότητα», ανέφερε η HPE στην κατάθεση.

Η ομάδα hacker, η οποία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους και ιδιώτες εμπειρογνώμονες, έχει διασυνδέσεις με την υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας, έχει αποκτήσει τη φήμη μιας από τις πλέον αθόρυβες και προηγμένες ομάδες κυβερνοκατασκοπείας στον κόσμο.

Οι φερόμενοι ως Ρώσοι πράκτορες ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν ιδιαίτερα ικανοί στο να εισβάλλουν σε δίκτυα υπολογιστικού νέφους, όπως έκαναν με την πρόσφατη παραβίαση της HPE. Το FBI παρατήρησε ότι οι hackers στόχευαν περιβάλλοντα υπολογιστικού νέφους ήδη από το 2018, σε μια πιθανή τακτική, σύμφωνα με το FBI, που αποσκοπούσε στην κάλυψη των ιχνών τους.

Τεύχος 436

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ