Skip to main content
30 March 2023 06:54

Παραβίαση δεδομένων πελατών της Ferrari

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η Ferrari, μία από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, ανακοίνωσε πρόσφατα παραβίαση δεδομένων πελατών της, αφού κακόβουλοι παράγοντες απέκτησαν πρόσβαση σε ορισμένα από τα συστήματα πληροφορικής της εταιρείας και την εκβίασαν εταιρεία απαιτώντας λύτρα.

Η Ferrari ανέφερε σε μια σύντομη δήλωση που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι «η ζήτηση λύτρων σχετίζεται με ορισμένα στοιχεία επικοινωνίας πελατών» και ενημέρωσε τους πελάτες της ότι ενδέχεται να έχουν κλαπεί τα προσωπικά τους δεδομένα.

Ισχυρίστηκε ότι ενημέρωσε τους πελάτες της για το συμβάν, αλλά και τις «αρμόδιες αρχές», και ζήτησε τη βοήθεια μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας για να εξακριβώσει τι συνέβη. Ανέφερε, ακόμη, πως οι χάκερς δύναται να έχουν πρόσβαση σε έναν «περιορισμένο αριθμό συστημάτων» στο περιβάλλον πληροφορικής της εταιρείας και ως εκ τούτου πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις, διευθύνσεις email και αριθμούς τηλεφώνου, ενώ δεν κλάπηκαν στοιχεία οικονομικών ή οχημάτων.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν πόσοι πελάτες επηρεάστηκαν ή ποια ομάδα κακόβουλων παραγόντων προσπάθησε να εκβιάσει τον κολοσσό των σπορ αυτοκινήτων. Ωστόσο, τον περασμένο Οκτώβριο, μια ομάδα γνωστή ως RansomEXX δημοσίευσε στο διαδίκτυο 7 GB φερόμενα κλεμμένα εσωτερικά δεδομένα της Ferrari, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων δεδομένων και των εγχειριδίων επισκευής.

«Η Ferrari λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την εμπιστευτικότητα των πελατών μας και κατανοεί τη σημασία αυτού του περιστατικού», δήλωσε η εταιρεία για το περιστατικό αυτής της εβδομάδας. «Μπορούμε, επίσης, να επιβεβαιώσουμε ότι η παραβίαση δεν είχε καμία επίδραση στις λειτουργικές λειτουργίες της εταιρείας μας» κατέληξε.

Τεύχος 258

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ