Skip to main content
12 October 2022 06:52

Παγκόσμια σεμινάρια Ραδιοεπικοινωνίας από την ITU

Η International Telecommunication Union διοργανώνει Παγκόσμια Σεμινάρια Ραδιοεπικοινωνίας (WRS) σε διετή βάση, ως συμπλήρωμα του κύκλου των Περιφερειακών Σεμιναρίων Ραδιοεπικοινωνίας (RRS). Τα WRS ασχολούνται με τη χρήση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων και τις δορυφορικές τροχιές και, ειδικότερα, με την εφαρμογή των διατάξεων των κανονισμών ραδιοφώνου της ITU.

Οι φετινές συνεδρίες οργανώνονται σε δύο μέρη:

Το πρώτο μέρος με τίτλo WRS-22: Plenary Session θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου από τις 9:30-12:30 και από τις 14:00-17:00. Θα καλύπτει γενικά θέματα που σχετίζονται με τις ραδιοεπικοινωνίες, τις εφαρμογές των κανονισμών ραδιοεπικοινωνίας της ITU και τις τάσεις σε διάφορες υπηρεσίες ραδιοεπικοινωνιών. Το πρώτο αυτό μέρος είναι open για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται.

Το δεύτερο μέρος με τίτλο WRS-22: Terrestrial and Space Workshops θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου. Τα Εργαστήρια (παράλληλες συνεδρίες για διαστημικές και επίγειες υπηρεσίες) θα επιτρέψουν στους παρευρισκόμενους να προετοιμάσουν το δικό τους πρόγραμμα, με βάση το ενδιαφέρον τους, εναλλάσσοντας μεταξύ διαστημικών και επίγειων υπηρεσιών και μεταξύ διαλέξεων και πρακτικών συνεδριών. Επιπλέον, προσαρμοσμένες συνεδρίες θα είναι διαθέσιμες τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες των εργαλείων λογισμικού BR. Στο δεύτερο αυτό μέρος, η συμμετοχή περιορίζεται σε κράτη-μέλη που ανήκουν στην ITU, σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και σε συνεργάτες του κλάδου ITU-R.

Τεύχος 149

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ