Skip to main content
18 October 2022 06:44

Πάνω από 4 εκατ. εγγραφές στην άυλη συνταγογράφηση

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Η άυλη συνταγογράφηση αποτελεί επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, επιτρέποντας την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Με τον τρόπο αυτό, απλουστεύτηκε μια ιδιαίτερα σημαντική και ευαίσθητη διαδικασία για όλους τους εμπλεκόμενους (πολίτες, γιατρούς, φαρμακοποιούς) εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ασφάλεια, διαφάνεια και ιδιωτικότητα σε όλα τα επιμέρους στάδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, μέχρι σήμερα 4.002.215 πολίτες έχουν καταχωρίσει στο ehealth.gov.gr τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, ώστε να λαμβάνουν με μήνυμα τις ιατρικές συνταγές, τα παραπεμπτικά και τις ιατρικές βεβαιώσεις τους. Μάλιστα, κατά το τελευταίο εξάμηνο το ποσοστό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών που εκδίδεται άυλα υπερβαίνει σταθερά το 40% και σε πολλές περιπτώσεις προσεγγίζει το 50%. Πρόκειται για το πρώτο βήμα της συνεργασίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει διευκολύνει πολύ γιατρούς και πολίτες.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Η ανταπόκριση των πολιτών στις ψηφιακές υπηρεσίες μας αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση και μεγάλο κίνητρο για να κινηθούμε ακόμα πιο γρήγορα, με ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες που έχουν πάντα ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών».

Τεύχος 153

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ