Skip to main content
22 November 2023 07:53

Ο Elon Musk «φλερτάρει» με θεωρία συνωμοσίας

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Ο Elon Musk ενίσχυσε τη Δευτέρα την πολυετή θεωρία συνωμοσίας Pizzagate σε μια ανάρτηση του στο X, την πλατφόρμα που ήταν γνωστή ως Twitter. Συγκεκριμένα, ένας χρήστης του X επιχείρησε να συνδέσει τον ιδρυτή της Media Matters – του προοδευτικού παρατηρητηρίου μέσων ενημέρωσης που την περασμένη εβδομάδα εντόπισε διαφημίσεις μεγάλων εμπορικών σημάτων να τρέχουν μαζί με φιλοναζιστικό περιεχόμενο στο X – με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Pizzagate. Ο Musk απάντησε: «Περίεργο», καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτόν, να εφιστήσει την προσοχή περισσότερων από 160 εκατομμυρίων οπαδών του στην ανάρτησή του στο X.

Το Pizzagate είναι μια θεωρία συνωμοσίας κατά της Hilary Clinton, που αναπτύχθηκε στο 4chan, στο Reddit, στο Twitter και σε άλλες πλατφόρμες τις τελευταίες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ. Οι πιστοί φαντάζονταν ένα κύκλωμα παιδεραστίας που υποτίθεται ότι λειτουργούσε από μια πιτσαρία στην Ουάσιγκτον και στο οποίο εμπλέκονταν η Clinton και άλλοι Δημοκρατικοί πολιτικοί.

Πάντως, ο Musk αντικρούει τις κατηγορίες, με την εταιρεία του να υποστηρίζει ότι η έκθεση του Media Matters ήταν παραπλανητική και ότι έχει λάβει μέτρα για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και των διακρίσεων στην πλατφόρμα.

Τεύχος 398

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ