Skip to main content
7 July 2022 06:43

Ο Χ. Δημητρακόπουλος μιλά για τη Softweb και τα μελλοντικά της πλάνα

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Η Softweb εξειδικεύεται στην ανάπτυξη Web και Mobile επιχειρηματικών λύσεων με σημαντικές απαιτήσεις σε επίπεδο λειτουργιών και διασυνδέσεων με τρίτα συστήματα (ERP, CRM, WMS, CSM κ.ά.). Το Techmail συνομίλησε με τον Managing Director της Softweb, κο Χαράλαμπο Δημητρακόπουλο, για τη δραστηριότητά της, τα προϊόντα, την Pocketwarp Technology, τους συνεργάτες, τα μελλοντικά σχέδια και τη διάκριση 40UNDER40 στο Fortune Greece. Ακολουθεί η συνέντευξη:

Κε Δημητρακόπουλε, πείτε μας δυο λόγια για τη Softweb: Πότε ξεκίνησε τη δραστηριότητά της; Σε ποιους τομείς εξειδικεύεται; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Η εταιρεία μετράει στο portfolio της περισσότερους από 750 πελάτες και 14 χρόνια εμπειρίας, ξεκινώντας την πορεία της από το 2008. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Softweb είναι η από νωρίς έρευνα και ανάπτυξη λογισμικού, με αποτέλεσμα να είναι πλέον σε θέση να έχει στο ενεργητικό της μια ευρεία γκάμα προϊοντικών λύσεων και να μπορεί να υποστηρίζει σε βάθος την ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό κάθε απαιτητικού οργανισμού.

Ποιες λύσεις / προϊόντα προσφέρετε;

Σήμερα, η γκάμα των λύσεων της περιλαμβάνει 11 προϊόντα που στόχο τους έχουν τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως πεδίου δραστηριότητας και κλάδου αγοράς (B2C, B2B, Field Market, Logistics, Customer Services Management κ.ά.). Μερικές από τις Softweb λύσεις είναι η Softweb Business Suite, το Request for Approval, το Audits, το Customer Services Management, το WMS Mobile Client, το Hospitality Transfers Tool, η Exhibition Explorer Suite, η HO.RE.CA. Suite και το Contest Platform. Επιπρόσθετα, κατασκευάζουμε εξατομικευμένο λογισμικό, ώστε να καλύψουμε κάθε πιθανή ανάγκη που προκύπτει στον εκάστοτε οργανισμό.

Φέτος, κλείνετε 10 χρόνια από τη δημιουργία της Pocketwarp Technology: Τι σας οδήγησε στη δημιουργία της; Σε αυτό το χρονικό διάστημα την έχετε αναβαθμίσει; Ετοιμάζετε μήπως και κάποια άλλη τεχνολογία;

Ένα από τα πιο σημαντικά milestones της εταιρείας είναι η δημιουργία της τεχνολογίας Pocketwarp. Εντοπίσαμε από πολύ νωρίς την ανάγκη και το κενό στην αγορά για μία τεχνολογία διασύνδεσης μεταξύ των λύσεων που αναπτύσσαμε και των τρίτων συστημάτων που λειτουργούσαν ήδη στις επιχειρήσεις. Ουσιαστικά, ενώ βλέπαμε το μέλλον μπροστά δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε το παρόν και το παρελθόν μιας επιχείρησης, δηλαδή τα συστήματα που προϋπήρχαν στον οργανισμό. Ως Softweb, καλούμασταν να εκσυγχρονίσουμε τον τρόπο που λειτουργούσε μια εταιρεία. Εκεί δώσαμε λύση με το Pocketwarp, τον ιδανικό «ενδιάμεσο», ο οποίος μπορεί να αντλεί δεδομένα από πολλαπλές πηγές δεδομένων, να μορφοποιεί και να ενοποιεί αυτά τα δεδομένα πριν τα στείλει στις web & mobile εφαρμογές.

Αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε συνεχώς την τεχνολογία αυτή με βάση τις σύγχρονες τάσεις. Η Softweb έχει την απόλυτη εξειδίκευση να διασυνδέει web & mobile λύσεις με όλα τα διεθνή συστήματα της αγοράς κατέχοντας μια διευρυμένη δυνατότητα λειτουργιών και αυτοματισμών. Τέλος, σκοπεύουμε να επενδύσουμε περαιτέρω στην Pocketwarp Technology και το 2023 θα προχωρήσουμε στο λανσάρισμά της για ευρεία χρήση από τρίτες εταιρείες του κλάδου με στόχο να μπορούν να εκμεταλλεύονται την τεχνολογία αυτή σε επίπεδο διασυνδέσεων των συστημάτων τους.

Ποιοι είναι οι βασικότεροι συνεργάτες σε εσωτερικό και εξωτερικό; Σε ποιες αγορές επιδιώκετε να επεκταθείτε στο μέλλον;

Όντας 14 χρόνια στην αγορά και αποκτώντας την κατάλληλη εμπειρία, το πελατολόγιό μας αποτελείται από μεγάλους και ισχυρούς συνεργάτες, έχοντας υποστηρίξει τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό με παραπάνω από μία λύση στους περισσότερους οργανισμούς. Μερικοί από αυτούς είναι η COCA COLA 3E, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., η ΙΑΝΟΣ Α.Ε., ΤΕΧΝΟΜΑΤ Α.Ε., ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ Α.Ε., ΚΩΣΤΑΣ Α. ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ Α.Ε.Β.Ε & η ΡΟΔΟΥΛΑ Α.Ε. Ως Softweb, στόχος μας είναι να επεκταθούμε και σε άλλες χώρες και να ενισχύσουμε τη δραστηριότητά μας στην κυπριακή αγορά, έχοντας κάνει ήδη αισθητή την παρουσία μας στην περιοχή.

Τι να περιμένουμε από τη Softweb μέσα στο 2022;

Στα πλάνα της εταιρείας για το 2022 βρίσκονται πολλές ανανεώσεις και επεκτάσεις των λύσεών μας. Η πιο σημαντική από αυτές, την οποία την αναμένουμε μέχρι τέλος του έτους, είναι η ανανεωμένη έκδοση της ναυαρχίδας της Softweb. Συγκεκριμένα, είμαστε σε στάδιο επέκτασης της λύσης Softweb Business Suite και ένταξης τεχνολογιών blockchain & machine learning σε αυτήν.

Πρόσφατα συμπεριληφθήκατε στη λίστα του Fortune Greece «40UNDER40». Τι έχετε να δηλώσετε γι’ αυτή σας τη διάκριση;

Η Softweb έχοντας καταφέρει να ταυτιστεί με την εξέλιξη του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Ελλάδα, δεν σταματάει να ανεβάζει τον πήχη και να θέτει ακόμη υψηλότερους στόχους. Θέλουμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερη ευελιξία, συνέπεια και ασφάλεια, δίνοντας έτσι στις εταιρείες τη δυνατότητα και την ευκολία να επικοινωνούν εύκολα και γρήγορα με τους πελάτες/συνεργάτες τους. Ως οδηγός της εταιρείας, δηλώνω ιδιαίτερα χαρούμενος για την πορεία ανάπτυξης της Softweb, αλλά και για την οικογένεια που έχουμε δημιουργήσει, βοηθώντας όλοι ο ένας τον άλλον για μια συνεχή επίτευξη εταιρικών αλλά και προσωπικών στόχων.

Τεύχος 104

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ